Браконьєри замаскувалися під військових

Обидва браконьєри були в камуфляжній формі.

На Херсонщині браконьєри вже маскуються під військових, щоб цивільні очевидці «дикого полювання» не чинили перешкод та не ставили їм зайвих запитань. Але групі таких псевдовійськовослужбовців не вдалося надурити захисників природи в селі Зеленівка під Херсоном. Ті влаштували за природогубами справжню гонитву та ще й життям ризикували. А закінчився «бойовик» аж в обласному центрі. І лише тоді, коли до переслідування браконьєрського автомобіля долучилася поліція.

Чули крики: «Дави їх!»

«Біля Зеленівки поля озимих щоночі толочать автівки браконьєрів, що стріляють зайців просто з-під фар і до того ж нищать посіви. Після кількох скарг вирушили в рейд спільно із власником фермерського господарства та двома депутатами сільської ради. Тільки виїхали, бачимо, як полем несеться «УАЗ», а з нього стріляють. Ми трьома своїми машинами перекривали йому зручні виїзди на дорогу, а браконьєри намагалися втекти полями. За кілька годин «УАЗ» із номерними знаками чорного кольору, як у транспорту частин ЗСУ, зупинився — двигун заглух. Один із двох його пасажирів (вони обидва були в камуфляжній формі) кинувся до лісосмуги, щось там залишив і знову повернувся до машини. Браконьєри зачинилися і намагалися завести двигун. Тим часом ми їх оточили, але мотор машини запрацював знову, і під крики: «Дави їх» автомобіль помчав просто на нас — ледве встигли відскочити, — розповів керівник мисливського колективу Зеленівки Микола Качалко.

Браконьєри врешті зуміли відірватися від переслідувачів і на скаженій швидкості понеслися у Херсон. Учасники рейду зрозуміли, що в паніці вони можуть влаштувати кровопролитну аварію, і зателефонували до поліції. Вартові порядку також підключилися до погоні і заблокували «УАЗ» уже неподалік від центру міста. Потім виїхали до лісосмуги, де виявили снайперський карабін з оптикою у скривавленому чохлі. А от дичини ні в машині, ні в лісосмузі не знайшли: мабуть, затримані просто не встигли щось вполювати.

Маскування не спрацювало

— За фактом незаконного полювання вже розпочали кримінальне провадження. Але одразу можу повідомити, що до українського війська чи Нацгвардії перехоплені втікачі жодного стосунку не мають. Це звичайні громадяни Херсона, і вилучений карабін «Соболь» зареєстрований на одного з них. Що ж до «УАЗа», то з цим складніше — ним управляли за техпаспортом, а його власника ще належить встановити, — так прокоментував ситуацію автору цих рядків начальник Дніпровського відділення Національної поліції майор Денис Карімов.

Військовий прокурор Херсонського гарнізону Юрій Гром у свою чергу додав: в області й раніше затримували браконьєрів з атрибутами військової форми та спорядження. Але щоразу з’ясовувалося, що вони не є військовослужбовцями — просто нині камуфляжу та екіпіровки в Україні «ходить» багато. І дехто просто експлуатує у своїх інтересах громадянське почуття поваги до захисників Батьківщини. А от власне бійці дислокованих на Херсонщині частин і підрозділів ЗСУ та ДПСУ браконьєрством рук не бруднять. У них чимало значно відповідальніших справ.

Джерело

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....