Бронежилет та тротилова шашка на десятьох: Екс-"гібрид" про озброєння найманців у 2014 році

Житель Слов’янська розповів про свою участь у бандформуванні.

Ілюстрація. Фото: Експрес

Прес-служба Нацполіції повідомила про внесення до Єдиного реєстру досудових розслідувань факт участі одного з жителів Слов’янська в банд формуванні, зазначають Патріоти України.

Чотири роки тому чоловік, 1971 року народження, вирішив підтримати учасників незаконних збройних формувань. Разом із іншими жителями свого селища він організував чергування на в'їзді до міста.

За даними відомства, співробітники сектору превентивної діяльності Слов'янської поліції під час роботи з населенням отримали інформацію про те, що житель селища Мирне чергував на блокпосту бойовиків.

Під час спілкування з правоохоронцями чоловік розповів про те, як у квітні 2014 року почав працювати на бойовиків. Після захоплення міста він із жителями свого селища організував чергування в районі рибгоспу.

Вдень на блокпост приїжджали "куратори" із автоматичною зброєю, а вночі спільники терористів залишалися самі. При цьому на "озброєнні" у десяти людей була лише тротилова шашка та один бронежилет на всіх. Після початку активної фази антитерористичної операції прихильники "русского мира" злякались та розбіглись по домівках, сподіваючись, що про їхню "діяльність" ніхто не дізнається.

Наразі факт участі чоловіка в бандформуванні внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань із попередньою кваліфікацією ч. 2 ст. 260 (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їхній діяльності) Кримінального кодексу України. За вчинення такого злочину передбачено відповідальність у вигляді позбавлення волі терміном від трьох до восьми років із конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, що поліцейські встановили бойовиків, причетних до розстрілу чотирьох мирних жителів Слов'янська у 2014 році. Крім того, на початку лютого цього року ще один екс-бойовик здався правоохоронцям. 28-річний житель окупованої Горлівки виїхав до Слов'янська, щоб почати мирне життя за межами псевдореспубліки. Колишній учасник незаконних збройних формувань чергував на блокпостах терористів у Слов'янську і входив до складу горлівського розвідувального батальйону.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Величезна територія, до якої українці тепер дістають": У Скабеєвої та її "експертів" паніка після рішення США поставити Україні ATACMS (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 11:44

Новина про довгоочікуване рішення США поставити Україні далекобійні ракети MGM-140 ATACMS викликала справжню паніку у російської пропагандистки Ольги Скабеєвої та її міньйонів. Про це свідчить оприлюднений у соцмережах уривок однієї з її програм, перед...

Москва перетвориться на фронтове місто як той Білгород? Скабєєва налякала своїх гостей властивостями озброєнь, які США передають Україні (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 9:52

"Російські пропагандисти ознайомилися зі списком озброєння, яке українці отримають від США, і тепер у прямому ефірі відсувають "червоні лінії" та шукають на карті місце для порятунку своїх сідниць, ближче до Північної Кореї", - іронізує журналіст Юрій ...