Будь-яка молитва - це золотий міст до Бога

Продовжується Великий піст. Кожен з нас намагається принести свою молитву у дар Господу – щиру, від душі, покаянну. Наше молитвосвів’я – це звернення до Бога Отця через Сина у Святому Дусі. Це наш посил, на зустріч якому до нас сходить Божа благодать.

Молитва – духовна їжа кожної людини, оскільки нею ми піднімаємося до Божих висот, стаємо перед Творцем і кажемо Йому все те, що у нашій душі радісне або турбує, у чому маємо потребу,за що дякуємо.

Частенька молитва, якій ми присвячуємо себе у різний час дня і ночі, є одним з найбільш ефективних засобів, щоб оновитися у Христі. Вона дає у людському єстві таку Боже дію, яке остаточно піднімає людину до прийняття сили Божої благодаті. На цьому етапі якраз розпочинається для людини безперестанне з'єднання з Господом, де молитва – це золотий міст до Бога.

Наполеглива молитва створює у глибині людської свідомості, серця, характеру, поведінки фундаментальні зміни. Від частого споглядання Христа у молитві його невидимий образ таємно відображається у внутрішньому єстві людини. У такий спосіб вона набуває нескінченної доброти і лагідності. Якщо ми наполегливі у щирій молитві, то здобуваємо віру, більш міцну, ніж скеля, перероджуючись духовно. Православна віра – єдиний шлях до спасіння і про це свідчить життєвий досвід сонму святих.

Молитися означає безпосередньо особисто спілкуватися з Богом. Завдяки щирому молитвослів’ю з Богом єднаються наші найкращі властивості: розум, воля і серце. Розум думає про Бога, воля Його бажає, а серце готове до любові Бога.

Молитовно збагачуємося та єднаймося у церковній молитві!

Опублікував: Тетяна Сокот
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Час випробувань ще не минув": Старець Захарій назвав рік закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:43

З'явилось нове пророцтво старця Захарія, в якому названо час завершення війни в Україні. Про це йдеться на каналі "Український молитовник" на YouTube, передають Патріоти України. За його словами, час випробувань не минув, однак кожен іспит виявиться кр...

Пілот важкого бомбардувальника розповів, чому впав Ту-22М3 і чим він унікальний

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:27

Для Росії літак важливий тим, що може нести ракети, які запускаються на сотні кілометрів. Оприлюднені відео падіння Ту-22М3 не дають однозначної відповіді про те, чому саме впав літак. Можуть бути декілька причин, одна з яких – поява в Україні модерніз...