"Буде затягування процесу, але тепер уже з ввічливими формулюваннями": Експерт про найближчі плани Путіна на Донбасі

Президенту РФ треба якось миритися із Заходом, знімати санкції і демонструвати здатність домовлятися.

Путін робить слухняний вигляд. Фото: www.rtvi.com.

Росія буде і далі тягнути час і перешкоджати з введенням збройної місії ОБСЄ на Донбасі, оскільки президенту Володимиру Путіну вигідно мати додатковий важіль тиску на Україну. Таку думку в інтерв'ю виданню ONLINE.UA висловив незалежний російський політолог Дмитро Орєшкін, передають Патріоти України.

Він зазначив, що у Путіна зараз дуже багато проблем, адже економічна ситуація погіршується з кожним місяцем. "Йому треба якось миритися із Заходом, знімати санкції і демонструвати здатність домовлятися. Тому міністр закордонних справ РФ Лавров не заперечує проти збройної місії на Донбасі. Тим більше, є розрахунок, що сьогодні вибори на Донбасі не потішать Україну, тому вона буде тягнути час. Присутність місії, з одного боку, буде підтримувати мир, а з іншого боку, це стає доброю нагодою тиску на Україну", - вважає політолог.

Однак, продовжує Орєшкін, справжнього розведення сторін ми скоро не побачимо, процес буде тягнутися. "Це гума. Кремль каже: так. Але це нічого не означає в контексті реального вирішення проблеми, українські війська не допустять до кордону (з Росією, - Ред.). Буде затягування процесу, але тепер уже з ввічливими формулюваннями. Сьогодні Путін може демонструвати жорсткість тільки на внутрішньому ринку, а не на зовнішньому. Тому місію будуть підтримувати, але тільки на словах", - наголосив політолог.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Немає ніяких мудрих воєначальників, котрі знають, як воювати, - волонтерка Берлінська

неділя, 5 травень 2024, 0:30

"Якщо підсумувати мої основні висновки за вісім років війни, до повномасштабного, їх усього три. Поділюся з тими, у кого цей марафон почався два роки тому", - пише волонтерка Марія Берлінська у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та про...

Альтернативою Українській державі на наших теренах є лише російська, - Валерій Пекар

неділя, 5 травень 2024, 0:15

"Хто цього не зрозумів на 11 році війни, той вже, напевно, не зрозуміє", - пише викладач Києво-Могилянської академії Валерій Пекар на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:. "Є два досить поширені на наших терен...