Були проблеми з ФСБ: Несподівано помер відомий російський режисер, який критикував Путіна

У режисера були проблеми з ФСБ, в зв'язку з тим що він не раз жорстко критикував російську владу. Його навіть не випускали з країни через "раптові" борги.

Михайло Угаров, художній керівник Театра.doc і відомий російський режисер, помер у віці 62 років. Про це повідомили друзі і колеги режисера, повідомляють Патріоти України.

"Помер Михайло Угаров. Несподівано. Боляче і страшно", - повідомила в своєму Facebook режисер Маріна Разбєжкіна.

"Помер наш художній керівник, засновник Театра.doc, режисер і драматург Михайло Угаров. У нас немає зараз ні слів, ні сил про це говорити. Ми дуже вас любимо, Михайло Юрійович", - також написали на сторінці ТЕАТРА.DOC.

Як повідомляють, Угаров помер від серцевого нападу. Михайло Юрійович Угаров - російський драматург, режисер театру і кіно, сценарист, один з організаторів фестивалю молодої драматургії "Любимівка", художній керівник "Театра.doc".

За інформацією ЗМІ, у режисера були проблеми з ФСБ, в зв'язку з тим що він не раз жорстко критикував російську владу. Його навіть не випускали з країни через проблеми з боргами по ЖКГ.

"Мрія будь-якого громадянина, щоб держава од*балась, тому що на сьогоднішній день головний ворог приватної людини - це держава. Війна йде ось тут. Тут лінія фронту", - заявляв він.

Позиція режисера по Україні залишалася неясною. Відомо лише, що він був одним з тих, хто написав відкритий лист із закликом звільнити затриманих терористами в Слов'янську українських колег - зниклих 25 квітня 2014 року - Павла Юрова і Дениса Грищука.

Художнього керівника московського "Театру.doc" Михайла Угарова не випустили у Берлін, куди він збирався вилетіти з аеропорту Шереметьєво, імовірно, через "раптові борги". Про це він писав у своєму Facebook.
"Я не полетів до Берліна. Не випустили на кордоні. Без пояснення причин. Розпорядження ФСБ / Прикордонної служби. Сподіваюся, що це який-небудь дрібний штраф. А інакше - що?" - написав Угаров.
Дійсно на сайті Федеральної служби судових приставів за людиною, чиї ПІБ, дата і місце народження співпадають з даними Михайла Угарова, рахується борг на загальну суму понад 180 тис. рублів (близько 2,9 тис. дол.) - «заборгованість по платежах за житлову площу, комунальні платежі, включаючи пені».

Наразі телефони Угарова, його дружини і колеги Олени Грьоміної не відповідають, отримати додаткові коментарі не вдається. "Борги", що несподівано виникають, стали традиційним прийомом російської влади, аби не випустити деяких своїх громадян за кордон. Саме так нещодавно не випустили до Вільнюса на Форум вільної Росії адвоката Романа Сущенка Марка Фейгіна.

"Театр.doc" і раніше неодноразово зазнавав гонінь. Так, у 2014 році співробітники поліції приходили до "Театр.doc", перервали показ фільму про події Євромайдану, провели обшук і вилучили апаратуру. У 2015 році від директора театру Олени Грьоміної вимагали надати статутні документи, а в театр приходили співробітники ФСБ.

Один з гострих постів Михайла Угарова у Фейсбук

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Над Кримом виють сирени та лунають вибухи в різних кутках окупованого півострова

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:32

У тимчасово окупованому Криму вранці 19 квітня було чути вибухи. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...