Бумеранг завжди повертається: Заарештовано силовика, який жорстко затримував "автомайданівців" у 2014-му

Також судом підозрюваний відсторонений від посади старшого оперуповноваженого департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції, яку він у даний час займає.

Суд заарештував поліцейського, підозрюваного в незаконному затриманні активістів "Автомайдану" в 2014 році. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

"30 грудня 2016 року за клопотанням органу слідства слідчим суддею застосовано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою внесення застави і щодо другого міліціонера, підозрюваного у скоєнні в ніч з 22 на 23 січня 2014 року на вулиці Щорса в Києві біля міської лікарні № 17 провокації і спільне з працівниками спецпідрозділу "Беркут" незаконному затриманні 8 активістів громадського руху "Автомайдан", - сказано в повідомленні.

Правоохоронця також підозрюють в застосуванні насильства, заподіяння тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості і умисному пошкодженні автомобілів активістів, а також надання завідомо неправдивих свідчень, з обвинуваченням активістів у тяжких злочинах.

Також судом підозрюваний відсторонений від посади старшого оперуповноваженого департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції, яку він у даний час займає.

Як повідомлялося, Департаментом спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України оголошено про підозру двом колишнім працівникам столичного управління по боротьбі з незаконним обігом наркотиків у скоєнні вищевказаних злочинів, кваліфікованих за ч. 2 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу), ч. 2 ст. 383 (завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину), ч. 2 ст. 384 (завідомо неправдиве показання) КК України та в одному з яких 29 грудня 2016 року застосовано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою внесення застави.

Стосовно командира оперативної роти № 1 спецпідрозділу "Беркут" і 5 його підлеглих бійців за участь у скоєнні зазначених злочинів обвинувальні акти розглядаються в судах.

Що стосується інших співучасників цих злочинів досудове розслідування триває (нещодавно затриманий міліціонер спецпідрозділу, який тривалий час розшукувався, а також один з "титушек", який утримується під вартою), у тому числі шість з них оголошені в розшук і судом надано дозвіл на їх затримання, розповіли в ГПУ.

Опублікував: Церковний Цинік
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Над Кримом виють сирени та лунають вибухи в різних кутках окупованого півострова

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:32

У тимчасово окупованому Криму вранці 19 квітня було чути вибухи. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...