"Бути лідером нації складніше, ніж співаком, який збирає стадіони": Журналіст про те, чому з Вакарчука не вийде президента

На думку телеведучого, президент повинен бути компетентним у керуванні, геополітиці, нюансах політичного маневрування як всередині, так і зовні, а всього цього у Вакарчука немає.

Святослав Вакарчук. Фото:Без ТабуЛідер гурту "Океан Ельзи" не має жодного досвіду управління чимось, оскільки керувати творчим колективом – це не те саме, що керувати країною. Крім того, музикант вже мав негативний похід у політику. Таку думку висловив відомий журналіст і телеведучий Віталій Гайдукевич, передають Патріоти України з посиланням на Новое время.

За його словами, президент повинен бути компетентним у керуванні, геополітиці, нюансах політичного маневрування як всередині, так і зовні, а всього цього у Вакарчука немає.

"Нагадаю, Вакарчук був депутатом і втік, не проявивши себе як державний діяч. Бути президентом складніше, ніж депутатом, або проходити тримісячні "курси підвищення кваліфікації" у США. Бути лідером нації складніше, ніж співаком, який збирає стадіони. До слова, Україна та поціновувачі творчості ОЕ – це не одне і те ж. Може бути головнокомандувачем людина, яка під час війни співає "це не твоя війна"? – підкреслює журналіст.

Водночас Гайдукевич зауважив, що 12% голосів за Вакарчука – це велика біда.

"Це означає, що виборець готовий довіряти будь-кому, незважаючи на професійний рівень людини. Це означає, що так звані молоді політики провалилися. Що реальної якості, нової якості політики як не було, так і немає. Та ви собі просто уявіть переговори між Вакарчуком і Путіним? Вночі. Дипломатичною мовою. Жорстку розмову на межі ультиматумів. Уявили? Я – ні", – додає телеведучий.

Натомість один із перших учасників гурту "Океан Ельзи" Павло Гудімов переконує, що досвід депутата у Верховній Раді був для Вакарчука негативним, відтак той потім наголошував, що в політику не піде більше ніколи.

"На мою думку, президенти виходять з тих, хто цього дуже хоче, каже це привселюдно і, отже, уявляє собі, що він буде робити з владою, і дає уявлення іншим. А ще має велику практику в політиці, вивчає політичний досвід і пробує себе в ньому. Наскільки я знаю, галузь діяльності Святослава далека від усього цього. А ще, він – же не популіст", – зазначив своєю чергою радіоведучий Влад Фісун.

Як повідомлялося раніше, згідно з дослідженням, проведеним чотирма провідними соціологічними компаніями України : SOCIS, КМІС, Рейтинг і Центр Разумкова, за підтримки Комітету виборців України, 16,1% виборців готові проголосувати на виборах президента за діючого голову держави Петра Порошенка, 14,4% – за лідера "Батьківщини" Юлію Тимошенко, 12,1% – за співака Святослава Вакарчука.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Під Єкатеринбургом зростає база зберігання танків, - військовий аналітик

субота, 20 квітень 2024, 16:30

За поточних темпів військових втрат і нинішніх обсягів нового військового виробництва у Росії закінчаться всі танки приблизно за 2-2,5 року. Такі підрахунки зробив військовий оглядач Covert Cabal, передають Патріоти України. Аналітик зазначає, що з поч...

Росіяни вбивають українців "просто так", а Захід, як і раніше, говорить про необхідність "терміново виділити" Україні ППО, - Олександр Невзоров

субота, 20 квітень 2024, 16:05

"Рік тому ми всі з жахом дивилися на пса на ім'я Крим. Тоді сталася така сама історія", - пише російський публіцист Олександр Невзоров у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та продовжує:. "Російськими бомбами було вбито цілу сім'ю, на р...