Був співробітником КДБ? Їх агентом? Жертвою? Тепер це відомо - Польща розсекретила архіви

Колегія Інституту національної пам'яті Польщі і його керівництво прийняли рішення зробити відкритими бази даних з особами, які співпрацювали з комуністичними спецслужбами в країні.

Архіви Інституту національної пам'яті Польщі з 27 лютого стали більш відкритими

Колегія Інституту національної пам'яті Польщі і його керівництво прийняли рішення зробити відкритими бази даних з особами, які співпрацювали з комуністичними спецслужбами в країні.

Відмінність в тому, що цей доступ дає більш повну довідку про людину, так можна буде визначити чи був хтось співробітником спецслужби, її секретним агентом або жертвою, пише Dzieje.pl.

Дані про конкретних осіб і типи документів, якими володіє Інститут, можна відшукати по імені та прізвищу.

Зміна набула чинності в понеділок, 27 лютого.

Раніше експертиза Інституту національної пам'яті Польщі підтвердила факт достовірності документів, які доводять співробітництво колишнього польського президента Леха Валенси зі спецслужбами.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Дискусія була дещо гарячою": Міністерку закордонних справ Німеччини помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:44

У четвер, 25 квітня, главу МЗС Німеччини Анналену Бербок помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, вони просиділи у ресторані готелю Telegraphenamt у Берліні майже три години. Про це повідомляє Bild, передають Патріоти Ук...

У Києві під час занять у школі обвалилась стеля (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:30

У спеціалізованій школі №155 у Києві під час занять обвалилася підвісна стеля. Ніхто не постраждав. Про це повідомляє Telegram-канал "Реальний Київ", передають Патріоти України. Учні, сидячи на уроках, почули гучний гуркіт з коридору. На щастя, на той ...