Чарівна казка Закарпаття: Забуяла квітами Долина нарцисів (фото, відео)

В бутонах ще третина квітів, тож туристи ще мають нагоду помилуватися цією красою.

Зацвіла Долина нарцисів. Фото: uainfo

Цвітіння Долини нарцисів в урочищі Кіреші, що на околиці закарпатського Хуста, майже досягло свого піку, повідомляють Патріоти України.

На сторінці Карпатського біосферного заповідника в Facebook запевняють, що кожен охочий ще встигне побачите це природне диво на власні очі в ці вихідні.

За інформацією, яку розмістила в Facebook закарпатська журналістка Алла Хаятова, в бутонах – третина квітів Долини нарцисів. Тож туристи ще мають нагоду помилуватися цією перлиною Закарпаття.

Період цвітіння закарпатських нарцисів залежить від погоди. Цього року він затримався через березневі холоди, а зазвичай перші квіти розпускаються до початку травневих свят. Ціна відвідування Долини нарцисів під час цвітіння становить для дорослих 25 грн., студентів – 20 грн., школярів – 15 грн. За кожну зірвану рослину загрожує штраф – 49 гривень.

Нагадаємо, що заповідний масив «Долина нарцисів» входить до міжнародної мережі біосферних резерватів ЮНЕСКО. Це найбільший у Центральній Європі осередок нарцису вузьколистого, який внесено до Червоної книги України. Площа Долини – 256,5 га. Заповідний масив розташований за 4 кілометри на схід від міста Хуста Закарпатської області. Впродовж місяця в області також очікують цвітіння тюльпанових дерев в Ужгороді та Мукачеві, лаванди в Ужгородському замку.


Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо", - Ян Валетов

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:15

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо. Хотели этого нам? Делали? Откушайте, недорогие соседи! Не обессудьте! Пять-шесть российских европейских областей - это несколько миллионов человек, к которым в...

В окупанта меншає ППО на фронті – бо системи відводять прикривати тил від атак дронів СБУ. І все одно на все не вистачає, - Голобуцький

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:00

"В окупанта меншає ППО на фронті – бо системи відводять прикривати тил від атак дронів СБУ. І все одно на все не вистачає: днями СБУ благополучно підірвала дві нафтобази в Смоленщині", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмер...