Через парламент це не пройде. За нинішньої влади Ахметову не загрожує потрапляння в санкційні списки - журналіст

Журналіст прокоментував провалене парламентом голосування за постанову про санкції проти екс-президента України Віктора Януковича та низки інших екс-чиновників.

Рінат Ахметов. Фото:Depo.Донбас - Depo.ua

Рішення про введення санкцій проти екс-чиновників повинні ухвалювати правоохоронні та судові органи, а не Верховна Рада. Таку думку виданню Гордон висловив донецький журналіст, президент Центру досліджень соціальних перспектив Донбасу, головний редактор інтернет-видання "ОстроВ" Сергій Гармаш, передають Патріоти України.

Журналіст прокоментував провалене парламентом голосування за постанову про санкції проти екс-президента України Віктора Януковича та низки інших екс-чиновників.

"Чому Рада провалила введення персональних санкцій проти Януковича і його чиновників? З юридичного погляду документ дуже сумнівний, незрозуміло, хто оцінював причетність цих людей до порушення суверенітету і територіальної цілісності України. Такі рішення повинні ухвалювати на рівні правоохоронних і судових органів. Найімовірніше, це було політичне голосування: хтось хотів подивитися, як проявлять себе нардепи", – зазначив Гармаш.

За його словами, зараз немає правових підстав для внесення бізнесмена Ріната Ахметова в санкційний список.

"Чому в списку немає Ахметова? Думаю, Ляшко наполіг, інакше б не поставив своє ім'я як одного з авторів проекту постанови, а Радикальна партія б не проголосувала. Але от навіщо "Народний фронт" сам себе підставив, не зрозуміло, схоже на операцію з виявлення своїх політичних противників усередині фракції. Я дуже негативно ставлюся до Ахметова, він – упир і кровопивця Донбасу. Але навіть я вважаю, що юридично внести його в цей список неможливо, немає доказів його причетності до тероризму", – підкреслив журналіст.

На його думку, бізнесмен Дмитро Фірташ опинився в списку санкцій тому, що не перебуває в Україні.

"Чому Фірташ, на відміну від Ахметова, потрапив у санкційний список? Фірташ у вигнанні, а Ахметов – чинний персонаж української політики, фактично бізнес-партнер Порошенка, навіть дружина президента на телеканалі "Україна" випускає програму. Плюс частина Опоблоку, контрольована Ахметовим, відстоює в парламенті інтереси Порошенка.

За нинішньої влади Ахметову навряд чи загрожує навіть потрапляння в санкційні списки. Автори проекту постанови чудово розуміли: документ через парламент не пройде. Але політики нічого не роблять без оглядки на те, як це можна використовувати у грі з електоратом. Наблизяться вибори – і це провальне голосування всі згадають", – резюмував Гармаш.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Найшли вила на зелені граблі: Екс-нардеп Ляшко опинився в епіцентрі скандалу щодо своєї військової кар'єри

субота, 20 квітень 2024, 0:55

Олег Ляшко дав привід "старим друзям" з телеканалу Зеленського-Коломойського пройтися по його діяльності, тепер вже у складі ЗСУ. Патріоти України пропонують ознайомитись з матеріалом ТСН, ісамим визначитись наскільки виправдана риторика кореспондента ...

Як у Німеччині розкрили російське шпигунське кубло - Борислав Береза

субота, 20 квітень 2024, 0:30

"У "Der Spiegel" вийшла гучна стаття "У Баварії заарештовано російських диверсантів - розслідування Генпрокуратури". Німеччина зіткнулася з новою шпигунською справою. За даними SPIEGEL, генеральний прокурор Єнс Роммель заарештував двох агентів, які, як...