Через російську агресію Фінляндія збільшить армійський резерв

Про це йдеться в доповіді з питань оборонної політики уряду країни

Через погіршення ситуації з безпекою в Балтійському регіоні, а також у зв'язку з окупацією Криму Росією і конфліктом на сході України уряд Фінляндії вирішив збільшити чисельність резерву сил оборони країни на 50 тис. - до 280 тис. чоловік, говориться в доповіді з питань оборонної політики уряду Фінляндії, повідомляють Патріоти України.

"Росія прагне зміцнити свій статус великої держави. Вона показала здатність приймати швидкі стратегічні рішення і використовувати скоординовану військову силу, а також широкий спектр інших інструментів для досягнення своїх цілей", - йдеться в документі.

У доповіді також сказано, що поряд із затяжним конфліктом в Україні Росія продемонструвала міць своїх військово-повітряних сил в сирійській війні.

"Росія удосконалює можливості своєї армії, а також розвиває потенціал для управління великлю військовою кризою", - сказано в урядовому документі.

У зв'язку зі "зміною політичної ситуації в світі" уряд Фінляндії також вирішив збільшити витрати на оборону. З 2018 року держава виділяти додатково € 55 млн на фінансування армії, з 2021-го - € 150 млн.

До 2012 року резерв сил оборони Фінляндії становив 350 тис. чоловік, але пізніше був скорочений до 230 тис. Чисельність армії в мирний час складає близько 28 тис. чоловік.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сікорський спрогнозував наслідки атаки Росії на країни НАТО

четвер, 25 квітень 2024, 22:55

Якщо Російська Федерація нападе на будь-яку країну НАТО, то неминуче зазнає поразки. Не Захід має боятися прямого зіткнення із РФ, а навпаки. Відповідні заяви пролунали у виступі міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського перед Сеймом 25 к...

"Просто боляче дивитися на Донбас... Але ми наведемо там лад": Путін зробив чергову цинічну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 22:29

Володимир Путін заявив, що йому боляче дивитися на те, через що проходять жителі Донбасу. Цікаво це чути від людини, яка й віддавала накази бомбити міста Донбасу, знущалася з мирного населення, позбавивши будь-яких благ та прав, розорила промисловість ...