Черговий блеф: У РФ заявили про намір створити заміну українського Ан-124 "Руслан"

Стало відомо, що в Росії внесли до держпрограми розробку літака, що зміг би замінити українського АН-124 - заява російського чиновника поставила під сумнів цей факт.

У Росії розробку нового надважкого транспортного літака на заміну українського Ан-124 "Руслан" внесли до держпрограми озброєнь, розрахованої до 2027 року. Про це віце-прем'єр Росії Юрій Борисов розповів журналістам у понеділок. "Вони в плані науково-дослідних робіт у кінці прийнятої держпрограми озброєнь", – сказав він. За словами віце-прем'єра РФ, швидка заміна "Руслана" не потрібна, бо парк наявних літаків Ан-124 при модернізації бортового радіоелектронного обладнання та заміни українських двигунів Д-18 на російські Д-35 може експлуатуватися до 2050 року, повідомляють Патріоти України.

Говорячи про можливе відновлення виробництва "Русланів", Борисов зазначив, що це пов'язано з можливостями двигунів Д-35, які робляться в Об'єднаній двигунобудівній корпорації. "І то, нічого нового створюватися не буде – просто "оцифрують" Ан-124 із новими двигунами", – уточнив Борисов. Повідомлення про підготовку розробки літаків на заміну "Руслана" з'являлися в кінці червня. Однак тоді Об'єднана авіабудівна корпорація спростувала їх. Там наголосили, що в пріоритеті залишається підтримання справності транспортних літаків Ан-124 і Іл-76, як Росія вже використовує.

Ан-124 "Руслан" – важкий дальній транспортний літак, створений в СРСР у 1980-х. Виробляли транспортники в Україні та Росії, але до 2004 року випуск "Русланів" припинили. Питання про можливе відновлення в Росії самостійного випуску даного типу літаків поставало неодноразово. Однак у Києві скептично висловлювалися з цього приводу, вказуючи, що тільки розробник літака – "ДП Антонов" – володіє всіма технічними знаннями і необхідною інформацією для виробництва цих транспортників.

Опублікував: Тетяна Ісічук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...