Чернігівська бабуся претендує на звання найстарішої людини на планеті (відео)

​Після смерті найстаршої жительки Землі, 117-річної мешканки Ямайки Вайолет Мосс Браун, на звання найстарішого жителя планети тепер претендує українка Христина Нагірна.

Про це повідомляє ТСН, передають Патріоти України.

Зараз на цьому віковому п'єдесталі японка Набі Таджима, якій 117 років і 45 днів, проте українка старша, ніж японка на місяць - вона народилася 1 липня 1900 року. Жінка пережила чотирьох своїх чоловіків, а також дітей і онуків. Старенька не вміє ні читати, ні писати.

Бабуся вже стала національною рекордсменкою, але не радіє тому, бо зізнається: довге життя прирекло її на самотність.

"Немає ні чоловіків мого віку, немає ні баб моїх років, немає нікого. Немає ні дочки, ні онучки. Онучкової дочки - і тієї немає. Всі поховалися", - заявила довгожителька.

Як відомо, в 2016 році Нагірну занесли в Національну книгу рекордів як найстарішу жінку в Україні.

Нагірна народилася в селі Жадове Чернігівської області. У п'ятирічному віці вона втратила маму, тому виховувалася батьком і мачухою.

Жінка більше 30 років пропрацювала в колгоспі, доглядала за птицею і худобою. За своє довге життя Нагірна чотири рази виходила заміж. Від першого шлюбу мала доньку, яка померла в 2000 році. Були у довгожительки і четверо онуків і дванадцять правнуків. Деякі з них живуть у Жадовому, але з прабабусею вже не спілкуються.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Над Кримом виють сирени та лунають вибухи в різних кутках окупованого півострова

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:32

У тимчасово окупованому Криму вранці 19 квітня було чути вибухи. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...