"Чесний бізнесмен" Фукс: від "бурхливої" молодості до російського товстосума

Як Павло Фукс заробив свої "чесні" російські гроші та кому тепер відробляє?

Мільярдер Павло Фукс. Фото uinp.infoСтратегічне українське підприємство “Донбасенерго” можуть продати Росії. Операцію намагається провернути засланий в Україну московський олігарх Павло Фукс. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на znaj.ua.

Родом з 90-тих

Хто такий Фукс? І звідки у нього мільярди на купівлю українських стратегічних енергетичних підприємств? Намагаємося знайти відповіді.

Народився Павло Фукс в радянському Харкові. Його “бурхлива” молодість припала на не менш “бурхливі” 90-ті. Очевидно, що молодий Павло знайшов собі підходящу “бригаду”. Поки 90% населення країни не отримували зарплат та економили на їжі, Фукс в 21 рік став радником генерального директора ТБ “Інтрада”. Далі його “кар’єрна драбина” йшла стрімко вгору, тільки кращі посади: віце-президент, президент, генеральний директор. З 2006 року – Голова Ради директорів MosCityGroup.

В одному з російських рейтингів, Фукс займає 150-е місце серед російських мільярдерів з позначкою “0”. Це означає, що бізнес Фукса і його прибутки з’явились “з нічого”. Хоча, варто зазначити, Фукс мав важливий для бандитських 90-тих ресурс – він займався боксом.

“Я з дитинства займався боксом, а спорт дисциплінує, виробляє стійкість до стресів – необхідна річ в нашій справі”, – розповів він в інтерв’ю російським журналістам.

Сам Павло Фукс зізнався, що з 8-го класу почав продавати сигарети школярам: “Я з 8-го класу спілкувався з дорослими хлопцями, з однолітками якось не було спільних інтересів. Базікали, гуляли, потім стали разом заробляти гроші. Займалися, чим доведеться. Я продавав сигарети в 8-му класі: в готелі “Інтурист” купував у швейцарів по 3 рубля за пачку, а продавав у школі по 50 копійок за штуку. Дві пачки в день – 14 рублів чистого прибутку. У Москві починав з того, що торгував горілкою і спиртом “.

“Посильний” від московського криміналу

Свій “чесний бізнес” Фукс побудував в Росії. Там же влився в місцевий клуб “кримінальних авторитетів”. Його заслуги навіть визнали на державному рівні. Фуксу вручили подяку від Путіна “за внесок у становлення російської економіки”. Це офіційно. А неофіційно це означає, що Фукс давно завербований КДБ і ФСБ.

Зараз головна сфера діяльності Фукса – це Україна. Його завдання – перекупити у друзів-регіоналів за гроші московського криміналітету перспективні українські родовища газу і нафти, енергетичні компанії та інші активи. Зокрема, вже точно відомо, що Фукс веде переговори про покупку “Донбасенерго”. Про це повідомляє джерело в Департаменті контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ. Кінцевим власником “Донбасенерго” є син Януковича.

Глава Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський підтверджує, що Олександр Янукович володіє 34% -ю часткою “Донбасенерго”. По суті, Фукс – це підставна особа, він скуповує для московського криміналітету майно України, яке було розграбовано Януковичем і його командою. За фактом, Україна енергозалежна від Москви набагато більше, ніж ми думаємо. Зараз війна йде на енергетичному фронті й Росія вже дійшла до Києва.

Цікаво, що будівельні компанії Фукса мають багатомільйонний борги, але на покупку українських стратегічних підприємств він знаходить гроші завжди. Це ще раз підтверджує той факт, що захоплення українських стратегічних підприємств станься за гроші “кримінального общака” і по команді “зверху”.

Як так сталося, що ворог зайшов в наш тил, а вс намагаються цього не помічати? Справа в тому, що у нас його зустріли “шановні люди”. Фукс “продає Україну Кремлю” під прикриттям олігархів Ігоря Коломойського і Віталія Хомутинника. Відомо, що Павло близький друг і партнер скандального Сергія Курченко. Служба безпеки України теж мовчить. І на це є причини. З найближчого оточення Фукса просочилася інформація про те, що через кримінальні кола він має вплив на керівника СБУ Василя Грицака. В особистих розмовах дозволяє говорити, що тримає голову СБУ в руках і керує ним за гроші російських кримінальних авторитетів.

Джерела в СБУ кажуть, що Фукс дійсно вийшов на Грицака через кримінальні зв’язки і запропонував круглу суму за лояльність до його діяльності в Україні. Грицак погодився, судячи з того, як Фуксу вдається безболісно захоплювати наші стратегічні підприємства.

Заворушення в Києві

Скупка стратегічних українських підприємств – справа помітна. Щоб відвернути увагу громадськості, потрібні яскраві події. Ще місяць тому спливала інформація, що на кінець лютого – початок березня в Києві готують вуличні заворушення. І 22 лютого, як ми бачимо, це сталося. Журналісти помітили, що мітингувальників збирають біля станцій метро в Києві невідомі люди. Протестуючим дають “вступні” і платять гроші за участь у заворушеннях.

На жаль, в цій війні неможливо провести лінію фронту. Поки військові тримають рубежі, такі як Фукс приходять у ваш будинок, грабують його, а СБУ зі всіх сил закриває очі, щоб не цього не помічати.

Опублікував: Олена Сім
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо", - Ян Валетов

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:15

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо. Хотели этого нам? Делали? Откушайте, недорогие соседи! Не обессудьте! Пять-шесть российских европейских областей - это несколько миллионов человек, к которым в...