Четвертий термін для Путіна стане останнім, - Березовець

Відомий політичний експерт переконаний у своєму прогнозі на 90%.

Ще не так давно Сполучені Штати Америки завуальовано реагували на конфлікт Росії з Україною, однак наразі американська сторона, можна сказати, втрутилася в цей конфлікт на повну силу. Таку точку зору у своєму блозі на сайті «Новое время» оприлюднив відомий український політолог Тарас Березовець, передають "Патріоти України".

У тому числі, експерт ставить запитання, якою може стати реакція очільника Кремля Володимира Путіна на постачання США летального озброєння до України. Політолог переконаний, що на як таку відповідь російського керманича годі очікувати. Наразі головне завдання російського президента полягає у утриманні Вашингтону від запровадження вкрай жорстких санкцій, прийняття нового пакету яких очікується вже у лютому поточного року. Минулого року, продовжує Тарас Березовець, журналісти ВВС назвали Путіна найбагатшою людиною у світі, саме тому нині президент Росії буде всіляким чином прагнути до збереження цього статусу.

Не менш важливим завданням Путіна є збереження права Росії на проведення світової футбольної першості. Об’єктивно вірогідність рішення ФІФА про перенесення місця проведення Чемпіонату світу з футболу через корупційні скандали у процесі підготовки до нього дорівнює нулю, проте, пише політолог, такий варіант все ж обговорюється, тому Путін буде нервувати через це.

Березовець переконаний: те, що четверта президентська каденція Путіна для нього стане останньою, є правдою майже на 90%. І цей термін голова Кремля буде присвячувати захисту власних активів та пошуку наступника. У Путіна шанси на п’ятий термін мізерні , а четвертий Путін буде кардинальним чином відрізнятися від нинішнього. Оскільки третій Путін почав військові дії в Україні та Сирії, а його поведінка була дуже зухвалою та агресивною, то під час четвертого терміну російський лідер буде таким собі миротворцем, який спробує будь-яким чином залагодити конфлікти із Заходом.

Зрештою, зазначає експерт, Путін вже подав сигнал того, що він прагне домовленостей та не зацікавлений у загостренні санкцій – мова йде про успішне проведення операції з обміном полонених наприкінці минулого року. Все це сприяє підживленню Мінського формату та дозволяє офіційним Парижу та Берліну суттєво підсилити свої позиції.

Опублікував: Олена Клименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 18 квітня. Кузьма городник обіцяє багатий врожай, тим хто дослухається до порад

четвер, 18 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 18 квітня за новим стилем вшановує пам'ять учня Григорія Декаполіта преподобного Іоанна і єпископа Кузьми Халкідонського. За старим стилем у свято сьогодні згадують мучеників Агафопода і Феодула. . Наші пращури в свято 18 кв...

"Навіть якщо усунути чинник військового договору": Захід не захищатиме Україну так само, як Ізраїль, оскільки політично йому це не вигідно, - Ілія Куса

четвер, 18 квітень 2024, 6:39

"Теза про те, що Ізраїль захищають усі, а нас ніхто, не витримує жодної критики, лише відображає рожевий світ, в якому живе частина суспільства", - про це у Фейсбуці пише Ілія Куса, передають Патріоти України. "1. Ізраїль має юридичного союзника, підп...