Чого позбудуться українці «завдяки» зростанню мінімалки: експерт

Підвищення мінімальної заробітної плати не позначиться на тарифній сітці і може статися так, що прибиральниця і дипломований фахівець отримуватимуть однакову зарплату, а багато людей не зможуть отримати субсидію на оплату житлово-комунальних послуг.

«Ми думали, за рахунок чого будуть фінансуватися субсидії? Будь ласка. За рахунок мінімальної зарплати.У бюджеті передбачено близько 110 млрд грн на субсидії. Коли зросте мінімальна зарплата, багато людей втратять субсидій, і на них можна буде заощадити», - зазначив співрозмовник.

На його думку, не варто очікувати поліпшення рівня життя населення, оскільки оклади не зростуть пропорційно заробітній платі.

«Ніхто не говорить про підвищення зарплати для всіх. 3200 гривень - тільки мінімалка. Ніякого зв'язку між нею і тарифною сіткою вже не буде. Всі думали пропорційно зростуть зарплати відповідно до тарифної сітки. Але вже прийнято рішення про підвищення ставок лише на 10-50%. І тепер дивно буде виглядати, коли прибиральниця буде отримувати стільки ж, скільки дипломований фахівець в районній лікарні чи школі. Тобто все це, скоріше, популістські заяви уряду, ніж реальні дії щодо поліпшення життя людей», - сказав Рябцев.

Він підкреслив, що можуть виникнути і непередбачені наслідки підвищення мінімальної зарплати.

«Не секрет, що на приватних підприємствах платили мінімалку. Тепер вони будуть змушені платити більше. Можна робити арифметику і шукати плюси, думати, раз тут підвищили, - все пропорційно зросте: і податкові відрахування, і кількість робочих місць. Але будь-яка зміна приносить наслідки. А вони можуть бути і негативними. Оскільки податковий тягар на малий бізнес не зменшується, і реформи обіцяні не відбуваються, є побоювання, що зростання мінімалки для приватного сектора обернеться звільненням людей», - повідомив експерт.

Джерело

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Обстріли. Влада. Безпека

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:58

Влада виявилася неготовою до нинішніх інтенсивних обстрілів. Гроші було освоєно не для ефективного забезпечення оборони. Наближається криза. Новий обстріл. І кожного разу – інший малюнок атаки. Одна мета: знищити Україну. І збудувати світ, де людожери ...

Повернувся з України "у відпустку": У "Крокус Сіті Холі" вбили полковника ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:00

Полковник ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол. Про це повідомляє видання "Медиазона", передають Патріоти України....