Чого українцям чекати від надзвичайного режиму в енергетиці

На виконання указу президента № 298 "Про енергетичну безпеку" з 17 лютого 2017 року починається економія електроенергії.

Економія електроенергії. Фото http://ru.golos.ua/

На Донбасі вже три тижні блокують постачання вугілля з окупованих територій, інформують Патріоти України з посиланням на ВОЇ.

Відсьогодні, 17 лютого, в Україні почав діяти надзвичайний режим в енергетиці. Рішення про його впровадження уряд ухвалив два дні тому.

Заощаджуватимуть – промисловці. У пікові години вони мають скоротити споживання електрики на 10%. Де можна, мають перейти на альтернативні джерела енергії. Порушникам режиму Кабмін погрожує штрафами і нагадує, що дотримання рекомендацій - умова, за якої вдасться уникнути віялових відключень і для населення.

Надзвичайні заходи впровадили на місяць, до 17 березня, заради економії антрацитового вугілля, пояснюють у Кабміні. Постачання такого вугілля з окупованих територій Донбасу на трьох ділянках залізниці вже три тижні блокують добровольні батальйони. В такий спосіб виступають проти торгівлі з окупантами. Кажуть, що за цей час не пропустили понад 35 тисяч вагонів.

Тим часом блокада дісталася автодоріг. Напередодні ввечері блокпост облаштували на бахмутській трасі поблизу селища Золоте на Луганщині. Про це учасники блокади повідомили через Facebook. Які саме вантажі вони не пропускатимуть, не пояснили.

Опублікував: Олена Сім
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть, - журналіст Асєєв

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:04

"Те саме з "бути героєм" у нашій країні. Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть. Тож якщо вже вирішите долучитися до ЗСУ, шукайте мотивацію не в сусп...

"Дискусія була дещо гарячою": Міністерку закордонних справ Німеччини помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:44

У четвер, 25 квітня, главу МЗС Німеччини Анналену Бербок помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, вони просиділи у ресторані готелю Telegraphenamt у Берліні майже три години. Про це повідомляє Bild, передають Патріоти Ук...