Чому ми бідні? Бо дурні: У Франції живуть краще, оскільки не голосують за гречку

​У Франції партія Еммануеля Макрона «Вперед, Республіка!» Перемогла на парламентських виборах. Партія фактично створена перед виборами. Їй трохи більше як рік.

Лідер Франції Еммануель МакронАле французам сподобалася їхня програма і заявлений план дій. І вони обравши Макрона і дали йому шанс, як Президенту Франції, спертися на свою силу в парламенті, публікують допис Борислава Берези Патріоти України.

Якщо партія не впорається із завданнями, стане імпотентної й беззубою, то її майбутнє передбачувано і безславно.

Якщо ж Макрон зможе разом зі своїми соратниками досягти позитивних результатів в економічних і соціальних питань, то вони залишаться на політичному Олімпі та зможуть посунути з нього старих політичних мастодонтів. Французи не бояться віддати довіру новим політикам, але очікують від них дій, які виправдають це саме довіра. Якщо не виправдовують, то партію чекає політична смерть.

В Україні традиції інші

Практично одні й ті ж партії, одні й ті ж особи, але в різних комплектаціях. І результат абсолютно логічний.

Який результат? Просто подивіться на всі боки. Це все наслідки наших голосувань на виборах. Адже в Україні найчастіше голосують не за програму або розписаний план дій, а за принципом "він наш хлопець" або "мені цей кандидат подобається". Не хочеться згадувати про тих, хто голосує за гречку, 500 гривень або підфарбовану лавку біля будинку. Насилу можна уявити, що подібне мотивує французів.

Є ще чимала частина виборців, яка голосує за принципом - я голосую за цього, щоб той не пройшов. Вся ця порочна практика в підсумку призвела до тотального кризи в державі.

Така ситуація буде незмінною, поки виборці не еволюціонують і не усвідомлюють свою відповідальність. Поки не зрозуміють, що це саме вони віддають свій голос за того чи іншого депутата і дають йому мандат на право представляти їх в ВР або в місцевій раді. Коли прийде усвідомлення - тоді настануть якісні зміни. Але до того часу біг по полю граблів буде нашим національним спортом.

Автор: Борислав Береза

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Це не має сенсу, тому що...": Луцький нардеп Палиця розповів, чому не ходить на засідання у Раду

вівторок, 30 квітень 2024, 14:00

Луцький депутат Ігор Палиця заявив, що не ходить на засідання у Раду, бо не хоче знаходитись під одним дахом з представниками колишньої ОПЗЖ. Про це повідомили журналісти Bihus.іnfo, передають Патріоти України. "У розпал війни сесійна зала Верховної Ра...

Про це, на жаль, досі не всім відомо, але без Сталіна не було б Другої світової війни, - журналіст

вівторок, 30 квітень 2024, 13:53

"Про це, на жаль, досі не всім відомо... 28 квітня 1939 року нацистський диктатор Адольф Гітлер заявив про денонсацію Польсько-Німецького договору про ненапад 1934 року. Стало зрозуміло, що Друга світова війна невідворотна", - пише журналіст Павло Бонд...