"Чому поліцейські виглядали як злочинці?": Реакція соцмереж на трагедію в Княжичах

Трагедія в Княжичах показує, що війна рано чи пізно може торкнутися кожного, пише Тарас Березовець.

Трагедія в Княжичах. Фото: УНІАН

Вранці 4 грудня Україну сколихнула трагічна новина: під час спецоперації із затримання банди грабіжників загинули п'ятеро правоохоронців. Як коментують це у мережі, повідомляють Патріоти України.

Так, загинув начальник відділу управління КОРД Головного управління Національної поліції в м. Києві майор поліції Віталій Валецький, оперуповноважений управління оперативної служби Головного управління Національної поліції в м. Києві старший лейтенант поліції Юліан Рудько, оперуповноважений управління оперативної служби Головного управління Національної поліції в м. Києві лейтенант поліції Олександр Маніца, молодший інспектор Броварського міжрайонного відділу Управління поліції охорони старший сержант поліції Євген Куртєв, молодший інспектор Броварського міжрайонного відділу Управління поліції охорони старший сержант поліції Сергій Орлов.

У той же час грабіжники, почувши стрілянину, відмовилися від своїх планів і зникли з місця події. У соцмережах активно коментують ці трагічні події:

Гордон: "Журналист Стогний: Самая распространенная версия в Княжичах – полицейские сами промышляли воровством. А ГСО их задержала".

Притула: "По трагедії з поліцейськими: 1 варіант один з підрозділів вчиняв незаконні дії-все зрозуміло 2-й всі діяли в межах Закону- тоді взагалі мрак".

Геннадій Москаль: "Як працівник органів внутрішніх справ із 37-річним досвідом роботи, не можу промовчати про трагедію в Княжичах, внаслідок якої загинули п’ятеро правоохоронців.

За свою довгу кар’єру я планував і проводив дуже багато спецоперацій зі знешкодження небезпечних озброєних злочинців. І горджуся тим, що не допустив жодного випадку, щоб хтось із моїх підлеглих чи затриманих загинув".

Альона Яхно: "Почему они не смогли распознать друг друга?
Почему полицейские выглядели как бандиты?
Почему не представились перед стрельбой (базовая инструкция во всех странах)
Кто первый нажал на курок?
Почему стреляли на поражение?".

Тарас Березовець: "Трагедия в Княжичах показывает, что война рано или поздно может коснуться каждого, даже за тысячу километров от зоны боевых действий. В условиях, когда на руках у криминалитета оказывается все больше боевого оружия, сами по себе правоохранительные структуры по определению не могут справиться с такими вызовами".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ЗС РФ формують ударний кулак для наступу на Харків: В ISW розповіли деталі операції

понеділок, 6 травень 2024, 9:14

Наступ на Харків чи Суми зможе відтягнути українських військових з інших критичніших ділянок фронту. Ворог посилив авіаційні, ракетні та удари дронами по українських північно-східних прикордонних регіонах, зауважили аналітики ISW. За словами українсько...

Народні прикмети на 6 травня: Не мочіть ноги в росі

понеділок, 6 травень 2024, 7:05

Православна церква України 6 травня за новим стилем вшановує пам'ять праведного Йова Багатостраждального, мучеників Парфенія та Калімаха. За старим стилем сьогодні вшановують Георгія Побідоносця, відзначають День ангела Юрія, Георгія та Єгора - всі ці ...