Чому Порошенко до сих під не зміг "розібратись" з Саакашвілі - аналітик

Експерт зазначає, що конфлікт Саакашвілі з президентом України Петром Порошенком дуже вигідний ряду політиків.

Незважаючи на те, що екс-главу Одеської обласної державної адміністрації Міхеїла Саакашвілі позбавили громадянства України, його не висилають з України через підтримку західних політиків. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на відео з You Tube видання "Апостроф".

Конфлікт Саакашвілі з президентом України Петром Порошенком дуже вигідний ряду політиків, зазначив експерт.

"Цей конфлікт між [президентом Петром] Порошенком і [головним ініціатором протестів Міхеілом] Саакашвілі вигідний багатьом, оскільки він не чіпає інших учасників політичного театру в Україні, а, в першу чергу, спрямований проти Порошенка. Це вигідно іншим опозиціонерам, які ніби як не при справах, але яким в той же час вигідно ослаблення Порошенка в зв'язку з майбутніми виборами", - говорить Петренко.

В даному контексті він також озвучує імена міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, колишнього прем'єра Арсенія Яценюка і секретаря РНБО Олександра Турчинова.

Разом з тим Петренко зазначає, що Саакашвілі явно користується підтримкою з боку США.

"Саакашвілі ж, по суті, нічого втрачати, він навіть не громадянин України. Очевидно, що у нього є підтримка частини істеблішменту США, оскільки при інших варіантах він вже давно або сидів би у в'язниці, або був би висланий з країни. Без підтримки впливових країн, яким зобов'язана Україна, Саакашвілі б тут не було", - пояснює він.

Петренко впевнений, що Саакашвілі перебуває в сфері інтересів Заходу і можливо це є одним з моментів впливу на рішення Порошенка.

Відео: Протести під Верховною Радою можуть ожити при деяких умовах


Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Знайшли гідне застосування": Роми здали новітній російський безпілотник на металолом

понеділок, 29 квітень 2024, 21:55

Роми в Тамбовській області РФ хотіли здати безпілотний літальний апарат на металолом. Про це повідомляє Baza, передають Патріоти України. За інформацією ЗМІ, співробітники пункту прийому металолому в Первомайському районі звернулися в поліцію, коли отр...

"Бо сама Юля - нуль і на що не впливає": Український журналіст порадив вдові Навального звернутися до... СБУ

понеділок, 29 квітень 2024, 21:43

Замість того, щоб чекати і терпіти, Юлія Навальна має обрати інший шлях боротьби – заявити, що Росію захопили злочинці та закликати всіх до боротьби із ними. Про це в інтерв’ю «Главкому» заявив журналіст Роман Цимбалюк, передають Патріоти України. «Для...