Чому при Трампі у світі почнуться "середні віки", - експерт

Кожна країна заради виживання матиме необхідність створювати найсучасніші види озброєння і буде чекати нападу з будь-якого боку, вважає науковець.

Дональд Трамп. Фото: "112 Україна"

Глобалізованим світом хтось має керувати або хоча б координувати різноспрямовані зусилля різних країн. Донедавна таким "світовим жандармом" були США. Якщо, за паном Трампом, вони цієї функції свідомо позбудуться, утвориться вакуум з непередбачуваними наслідками. Так пише експерт Петро Масляк на "Фейсбуці", повідомляють Патріоти України, продовжуючи:

"Точніше добре навіть передбачуваними. Місце США на світовій арені з багатьох обєктивних і субєктивних причин посісти ніхто не зможе - ні Китай, ні Індія, ні Росія, ні Бразилія. Таким чином виникне декілька регіональних лідерів. Чим це загрожує світові? Регіональному лідеру Китаю не потрібна Японія. Конкурент же. Індії не потрібен Пакистан, Росії - Україна, Ізраїль і Саудівська Аравія, Бразилії не потрібна Аргентина, а США - Мексика та Канада. Почнуться хаотичні рухи на регіональному рівні.

Крім того, між самими регіональними лідерами теж поглибиться тертя. Так, Китаю об'єктивно не потрібна незалежна Росія. Почнуться умовні "Середні віки", коли кожна країна заради виживання матиме необхідність створювати найсучасніші види озброєння і чекати нападу з будь-якого боку.

Так чи інакше постраждають усі, в тому числі й США".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Знищення Ка-27 окупантів над Кримом: Офіцер ЗСУ назвав імена "мінусованих" членів екіпажу (фото)

субота, 20 квітень 2024, 14:43

У результаті знищення над тимчасово окупованим росіянами Кримом ворожого корабельного багатофункціонального вертольота Ка-27 ліквідовано чотирьох членів екіпажу. Знищено, зокрема, командира екіпажу Азіза Шаяхметова. Про це повідомив у Telegram "Штірліц...

"Українські військові - небезпечні": Росіяни вже намагаються використати інцидент з розстрілом патрульних на Вінниччині

субота, 20 квітень 2024, 13:54

Російські боти у мережі підігрівають дискусії про вбивство поліцейського на Вінниччині, намагаючись розколоти позицію українців та дискредитувати і ЗСУ, і поліцію. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, передають Пат...