Чому українські президенти так облюбували Нові Петрівці, - політичний експерт

Якщо для Януковича Нові Петрівці символізували Межигір'я, то Порошенко приїздить на базу Нацгвардії.

Петро Порошенко в навчальному центрі Національної гвардії в  с. Нові Петрівці. Фото: Ukr.Media.

Чому останні президенти України так полюбляють місцевість Нових (Старих) Петрівців? Що їх туди притягує? А, мабуть дух Святослава Завойовника, пам'ятник якому там встановлено. А може просто гарні й рибні місця. Як Янукович, так і Порошенко - часті гості у тих краях. Але на цьому спільність закінчується. Так пише у своїму блозі політичний експерт, директор Communication group Володимир Манько, передають Патріоти України.

Бо перший полюбляв зачинятись у себе в Межигір'ї від усього світу, милуватись страусами і накопичувати предмети розкоші. Із задзеркалля проблем в країні видно не було. І все б так продовжувалось, аж тут приїхав обурений народ з Майдану і спокій закінчився.

Другий же, коли приїздить туди, завертає не у бік Межигір'я чи мальовничих місцин, а у бік бази Нацгвардії. Спілкується з офіцерами та солдатами, виступає перед ними. Нова техніка, озброєння, стан бойової готовності - ось що цікавить його передусім. Ще б пак! Бо це ж його прямі обов'язки - оборона та безпека країни.

Хочеться лишень вірити, що це не показуха, а справжня і необхідна робота. Тому наступного разу президент має відвідати базу Нацгвардії без анонсу, зненацька. Ось тоді й виявляться усі недоліки служби й життя наших захисників, якщо вони є.

Україна вступає у нові реалії. Це наростаюча терористична загроза. Легко перемогти нову українську армію Кремлю вже не по зубам. Розвалити державу зсередини, використовуючи напряму чи всліпу наших політиків, як видно, теж не вдається. Наступна складова гібридної війни - тероризм. Як у Європі. Це забирає життя, сіє страх та паніку. Змінює настрої виборців.

У нових реаліях виключно важливу роль у країні відіграватимуть правоохоронці. Добре, що ми встигли їх реформувати, хоч ще й не до кінця. Прокуратура, спецслужби, Нацполіція, Нацгвардія, суди - органи, до яких має нарешті відновлюватись довіра. Бо якщо ж не до них, то до кого? До терористів?

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Над Кримом виють сирени та лунають вибухи в різних кутках окупованого півострова

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:32

У тимчасово окупованому Криму вранці 19 квітня було чути вибухи. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...