Чонгарську вежу добудували: Найближчим часом розпочнеться мовлення на Крим (подробиці)

Натомість з анексованого Росією півострову окупанти вже заявили, що мовлення українських медіа на територію Криму буде припинено як таке, що, мовляв, "не відповідає російському законодавству".

Вежа на Чонгарі побудована. "З початку лютого сигнал українських радіостанцій почне доставлятися в Крим. Мова йде про Перший канал Українського радіо, Meydan, Радіо Крим.Реалії, Херсон FM. Наступний етап - організація цифрового телебачення", - повідомив член Нацради з питань телебачення і радіомовлення. Костинський уточнив, що будівництво вежі тривало два місяці.

На Чонгарі побудована вежа, яка найближчого часу розпочне мовлення на Крим. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив член Нацради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський.

"Вежа на Чонгарі побудована. Найближчим часом розпочнеться мовлення на Крим", - зазначив Костинський. За його словами, висота побудованої радіотелепередавальної станції в с.Чонгар Херсонської області - 150 м. Нині відбувається монтаж обладнання.

"З початку лютого сигнал українських радіостанцій почне доставлятися в Крим. Мова йде про Перший канал Українського радіо, Meydan, Радіо Крим.Реалії, Херсон FM. Наступний етап - організація цифрового телебачення", - повідомив член Нацради з питань телебачення і радіомовлення.

Костинський уточнив, що будівництво вежі тривало два місяці. Весь інший час, майже 9 місяців, велися роботи з прорахунку та міжнародної координації радіочастот, відведення земельної ділянки, проведення конкурсу на радіочастоти.

Він привітав усіх із "гарною новиною" і подякував колегам за реалізацію проекту. "Велика подяка за реалізацію проекту інвестору - "Телемережам України", Херсонській ОДА, Українському державному центру радіочастот, НСТУ, Міністерству інформаційної політики, Міністерству з питань тимчасово окупованих територій, Національній раді з питань телебачення і радіомовлення", - сказав Костинський.

Він нагадав, що розвиток мовлення в зоні проведення АТО та на територію Криму відбувається в рамках плану дій проекту Стратегії реінтеграції окупованих територій України і роботи Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення при МІП.

Нагадаємо, Національна рада на засіданні 27 грудня 2016 року визначила переможців конкурсу з отримання ліцензії мовлення з використанням вільних радіоканалів. На Крим з Чонгара зможуть працювати чотири вітчизняних радіокомпанії. Натомість з анексованого Росією півострову вже заявили, що мовлення українських медіа на територію півострова буде припинено як таке, що, мовляв, "не відповідає російському законодавству".

Опублікував: Церковний Цинік
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Основна проблема, яка заважає досягнути перемоги у війні - безвідповідальність та некомпетентність Ставки Верховного головнокомандувача - Бутусов

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:38

Ситуація на фронті гостро критична, і усім очевидно, що основна проблема, яка заважає досягнути перемоги у війні - безвідповідальність та некомпетентність Ставки Верховного головнокомандувача. Ми вміємо створювати інноваційні рішення на полі бою, ал...

Огляд ситуації в зоні бойових дій станом на 3 травня 2024 року - Злий Одесит

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:05

Ще один випуск огляду ситуації в зоні бойових дій. Також приділив наприкінці увагу питанню формування групи військ "Північ" та її загрози Харкову. Особливо хочу звернути вашу увагу на те, що завтра хочу записати відео у форматі відповідей на ваші пит...