Чудова новина. Нарешті цим ворожим мотлохом у нас не торгуватимуть. В Україні зникли з продажу російські автомобілі

Російські автомобілі зникають з продажу в Україні – «АвтоВАЗ» призупинив поставки «Лади» українським дилерам. Зараз на складах останніх залишилися лише «Ниви». Інші моделі скінчилися. І коли знов з’являться у салонах – невідомо.

Про те, що зараз в Україні фактично неможна купити «Ладу» (окрім «Ниви»), «Главком» дізнався, завітавши в один з салонів «АвтоВАЗу» в Києві. Як повідомив менеджер представника російського концерну, старі запаси машин скінчилися. А нових партій росіяни поки що не обіцяють.

Автомобілі ВАЗ були серед найдешевших в країні. Наприклад, «Лада Гранта» коштувала всього 189 000 гривень та входила до рейтингу найдешевших в Україні. Але, не дивлячись на це, останнім часом українці купували російські машини дуже погано. Наприклад, у жовтні цього року, за даними асоціації «Укравтопром», в країні було продано всього 80 автомобілів «Лада». Для порівняння, Toyota закінчила той же самий місяць з показником 777 машин.

Частка «АвтоВАЗу» в Україні падає останні декілька років. В нещодавньому дослідженні «Главком» підрахував, що за останні чотири роки частка «Лади» на українському ринку скоротилася більш ніж в п'ять разів - з 11,3% до 2,1%.

Найвеселішим за всю історію російського бренду в Україні виявився 2016-й. З початку року Міжвідомча комісія ввела на всі без винятку авта, зібрані в Росії, єдиний податок - 10,41% від вартості машин. Окремим виробникам пощастило ще менше. Наприклад, для «АвтоВАЗу», який має найбільшу частку в Україні серед російських постачальників автомобілів, ставку підвищили до 14,57%. Найменше ж пощастило компанії, яка випускає УАЗи, - «Соллерс - Далекий Схід». Для неї спецмито визначили на рівні 17,66%.

Чиновники пояснили необхідність митного «оброку» боротьбою з нечесною конкуренцією. Росія дотує своїх виробників. Тому вони мають перевагу перед автозаводами інших країн, яким доводиться виживати без підтримки держави.

До того ж з 2016 року між Україною і Росією більше не діє зона вільної торгівлі. А це означає, що з імпортних російських авто збирають ще 10% податку. Так що тепер «АвтоВАЗ» при ввезенні автомобілів в Україну повинен платити майже 25% податків від вартості автомобіля.

Такі ставки податку не могли не позначитися на ціні російських автомобілів. Після введення мит з «десятки» найдешевших авт в Україні вилетіли практично всі моделі «Лади». Залишилася тільки «Гранта». А таку новинку, як розрекламована Lada Xray, «АвтоВАЗ» і зовсім не ризикнув виводити на ринок України.

Опублікував: Михайло Векленко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

США призупинили постачання боєприпасів Ізраїлю - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 22:39

Минулого тижня адміністрація Байдена призупинила постачання боєприпасів, виготовлених у США, до Ізраїлю. Про це повідомляє Axios із посиланням на двох ізраїльських чиновників, передають Патріоти України. Зазначається, що США зупинили постачання зброї і...

Спланована стратегія: Полковник ЗСУ пояснив, чому росіяни тероризують Одесу і Харків

неділя, 5 травень 2024, 21:43

Систематичні обстріли Харкова та Одеси – це виконання не військових, а інформаційно-психологічних задач. Як пояснив в коментарі 24 каналу воєнний оглядач Роман Світан, агресор намагається тиснути на українське суспільство, аби так примусити країну до к...