Чума африканська на його голову: На Київщині недоброчесний ділок підклав "велику свиню" людям. У заручниках - ціле село

Хворим тваринам в господарстві чіпляють камінь на шию та топлять. Сморід такий, що люди бояться епідемії.

У ямі знайшли рештки 5 тварин. Фото: ТСНЖителі с. Халеп'я Обухівського району на Київщині скаржаться, що в їхньому селі постійно тхне. Власники свиней з місцевої ферми скидають мертві туші до ями з водою чи прикопують біля господарства, повідомляють Патріоти України з посиланням на ТСН.

Місцеві зняли на відео залишки тварин – виявили п'ять трупів. Люди підозрюють, що це лише те, що було знайдено на поверхні.

"Одна людина, а псує життя цілому селу", "Камінь на шию – і топлять", - написали користувачі мережі Facebook у коментарях під відеозаписом.

"Проблема зі смородом – постійна, а трупи виявляють на території ферми не вперше. Господарство розташоване на території ділянки, за яку відповідальна Обухівська райрада, тож на рівні села закрити підприємство не вдасться - дозвіл видавала вища установ", - розповіла місцева жителька Світлана Кочубей.


29 квітня до села приїхали поліцейські, ветеринари, екологи й місцева влада. Провели огляд території та взяли проби на аналіз із решток тварин, де зафіксували порушення.

На свинотоварній фермі "Альянс" профільні служби виявили п'ять трупів, два з яких були частково занурені у воду колишньої силосної ями, а три – під насипами землі.

Мертві свині перебували в такому стані протягом трьох тижнів. Місцеві жителі побоювались, що свині були заражені африканською чумою, проте інфікованих тварин фахівці не виявили.

Власник ферми Святослав Федіна порушив закон "Про побічні продукти тваринного походження, не призначені для споживання людиною". Крім того, у керівництва ферми не було жодних ветеринарних документів та документів з продажу тварин. Місцеві жителі вважають реакцію влади слабкою та збираються мітингувати. Активна частина жителів Халеп'я вимагає закриття підприємства.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Як ''...праля'' пробивається між люди

субота, 4 травень 2024, 0:55

Доля книжки. Дарований кінь, як на мене, істота потішна. І для уважних людей завжди приносить прибуток… насамперед, до розряду цікавих історій. Як і сталося з моїм зовсім ще юним романом ’’Монастирська праля’’. Я, через поголовне письменницьке бідацтв...

Всім прихильниками казок ОП, що гроші росіян в Європі от-от конфіскують і передадуть Україні, треба позбуватися хибних ілюзій і дивитися на світ не через рожеві окуляри, - Борислав Береза

субота, 4 травень 2024, 0:30

"У наших ЗМІ почали передруковувати думки західних ЗМІ про те, що США і Європа кардинально розходяться в поглядах на те, як далеко можна зайти у питанні використання арештованих російських активів. США вже не так активно проголошують, що треба все конф...