Чумацький шлях дивує: Науковці опублікували заворожуючу карту галактики (відео)

Галактика Чумацький Шлях щосекунди розширюється на 500 м.

Галактика Чумацький Шлях. Фото: Zik

Європейська космічна агенція показала нову надзвичайно детальну карту Чумацького Шляху, повідомляють Патріоти України з посиланням на Mashable.

На карті дуже виразно зображене розташування і яскравість 1,7 мільярда зірок. Створили її за допомогою космічного телескопа Gaia, який знаходиться на орбіті з 2013 року. Він працює в оптичному діапазоні і вимірює рух зірок щодо Сонячної системи. Також телескоп визначає паралакс, тобто зміну координат зірки.

У новій карті будуть дані про яскравість, колір і температуру зірок. Галактика Чумацький Шлях щосекунди розширюється на 500 м. До такого висновку дійшли науковці і назвали причину.


Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 3 травня

п’ятниця, 3 травень 2024, 7:05

3 травня за новим церковним календарем згадують мучеників Тимофія і Мавру, а також відзначають день пам'яті ікони Божої Матері Успіння Києво-Печерська. Цього ж року на 3 травня випала Велика п'ятниця Страсного тижня. Про традиції та прикмети 3 травня, ...