"Даги" помилилися адресою: У грабіжників був детальний план будинку батьків Алана Бадоєва (фото)

Заїжджі гастролери з Дагестану помилилися та пограбували не той будинок.

Затримано грабіжників. Фото: НПУ

Прес-служба Лубенського міськрайонного суду Полтавської області оприлюднила рішення слідчого судді, винесене щодо двох уродженців Дагестану, громадян Російської Федерації, які рано вранці 8 травня проникли в будинок жителів села Піски з метою пограбування, повідомляють Патріоти України з посиланням на «Факти».

Четверо зловмисників намагалися пограбувати будинок батьків відомого українського режисера Алана Бадоєва, які проживають в цьому селі, але помилилися адресою.

Зловмисники в одному з кафе в Лубнах. Фото: НПУ

Вже на наступний день двоє з них були затримані. Ще двом вдалося втекти. Ймовірно, вони знаходяться в Києві. Крім того, у зловмисників можуть бути двоє спільників, які безпосередньо в пограбуванні участі не брали.

З оприлюдненого рішення випливає, що два троюрідних брати середнього віку приїхали в гості до свого земляка в Лубни. Там приєднався до них ще один земляк Саїд (ім'я змінено) запропонував пограбувати батьків «багатої людини». За інформацією навідника, вони могли зберігати вдома від 0,5 до 1 мільйона гривень. Коли брати погодилися взяти участь в «експропріації» грошових коштів, Саїд надав їм план місцевості та детальний план самого будинку з позначенням схованки в коридорі, де, він був упевнений, зберігаються заощадження.

Зловмисники навіть виїжджали в село, щоб зорієнтуватися на місцевості. Але, як виявилося, їх навідник помилився адресою і в результаті постраждала зовсім інша сім'я.

Потерпілі розповіли слідству, що четверо розбійників в темному одязі і масках близько третьої години ночі проникли в їх будинок, зламавши віконні решітки. У будинку в цей час перебувала молода сім'я з 2-річною дитиною і батьки господаря. Непрохані гості вели себе досить коректно, обіцяючи забрати «своє» і нікого не чіпати. І навіть вибачилися, зрозумівши, що не туди потрапили, коли не виявили схованку з грошима. Зі словами «наводка підвела» вони пішли, залишивши зв'язаним батька малолітньої дитини і прихопивши з собою близько 200 гривень, золотий ланцюжок з кулоном і банківську картку, яка, до речі, була виявлена в салоні одного з затриманих в Полтаві автомобілів.

Мірою запобіжного заходу для затриманих суддя обрав утримання під вартою терміном на два місяці без права внесення грошової застави. Відносно підозрюваних відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 187 КК України «Розбій, поєднаний з проникненням у житло». Їм загрожує позбавлення волі на термін від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У Польщі і Румунії проросійські сили готують антиукраїнські провокації: що відомо - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 5:00

23 квітня Сенат остаточно схвалив законодавчий пакет, який передбачає виділення майже 61 мільярда доларів додаткової військової та економічної допомоги Україні. Білий дім вже заявив, що готує для відправлення в Україну допомогу на 1 мільярд доларів. ...

В РФ горять заводи і НПЗ. Губернатор влаштував диверсію. Скоро за ним прийде ФСБ - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 2:35

В різних куточках Росії палає після масштабної атаки безпілотників України. Незважаючи на незадоволення з боку США Україна продовжує бити по нафтобазам і іншій критичній інфраструктурі ворога. Але цікаво інше – губернатор одного з регіонів зробив заяву...