Данія починає боротьбу з корупцією в Україні

Бюджет кампанії складає 16,34 млн євро

Андерс Самуельсен, міністр закордонних справ Данії, повідомляє, що 1 лютого датські фахівці офіційно приступають до реалізації антикорупційної програми ЄС в Україні.

"Інтерфакс" повідомляє, що бюджет кампанії складає 120 млн данських крон, що дорівнює 16,34 млн євро, з яких 15 млн є внеском ЄС, а ще 1,34 млн виділяються в рамках співфінансування з боку МЗС Данії.

Андерс Самуельсен прокоментував впровадження ініціативи:

"У найближчі три роки Данія буде лідером в боротьбі проти корупції в Україні. Ми допомагатимемо українській владі в її місії. Це означає, що нашу співпрацю в процесі впровадження реформ в енергетиці, вільній роботі засобів масової інформації та децентралізації буде значно розширено. Спільно з ЄС ми повинні робити все, щоб підтримати економічний і політичний розвиток України на шляху інтеграції з ЄС".

Кошти будуть спрямовані в основному на функціонування НАБУ, спеціалізованої антикорупційної прокуратури, агентства з питань запобігання корупції та поліпшення системи парламентського контролю за процесом впровадження реформ.

Як повідомлялося раніше, 24 листопада 2016 року Україна і ЄС підписали про фінансування "Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні".

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Саммит мира в Швейцарии: завышенные ожидания или сдержанный оптимизм - Злий Одесит

субота, 4 травень 2024, 9:05

Как известно, 15 и 16 июня в швейцарском Бюргенштоке пройдёт саммит мира по Украине, в ходе которого будут обсуждены вопросы урегулирования войны, а так же создание дорожной карты участия России в мирном процессе. О проведении данного саммита заявлялос...

Народні прикмети на 4 травня. Чим українці традиційно опікувались на Пелагеїн день

субота, 4 травень 2024, 7:05

Християни східного обряду 4 травня за еовоюліпнським календарем відзначають день пам’яті святої мучениці Пелагеї. Також відома як Пелагія Таврійська, була християнською святою, яка жила в III столітті в місті Тарсі, що на території сучасної Туреччини. ...