Давайте вшануємо з вдячністю ветерана політики: Як Байден вплинув на Обаму з питання України - Портніков

Саме фігура Байдена стала визначальною в розвитку відносин між США і Україною, чому значною мірою посприяли його особисті якості.

Джо Байден. Фото:112 Украина

Завдяки віце-президенту США Джо Байдену американський президент Барак Обама змінив своє ставлення до України. Про це написав у своїй статті для NewsRu.ua журналіст Віталій Портніков, передають Патріоти України.

За його словами, саме фігура Байдена стала визначальною в розвитку відносин між США і Україною, чому значною мірою посприяли його особисті якості.

Портніков зазначив, що до кінця 2016 року Байден може відвідати Україну з прощальним візитом. "Це буде не просто протокол. Це буде прощання зі справжнім другом. З людиною, яка, спочатку будучи дуже далекою від української політичної повістки, зміг стати не просто зацікавленим спостерігачем, а й учасником процесів опору агресії і реформування країни", - йдеться в тексті .

"Можуть сказати, що цей інтерес Байдена пов'язаний насамперед з логікою його посади, з перерозподілом обов'язків в адміністрації на тлі Майдану і українсько-російського конфлікту", - написав автор.

Портніков пояснив, чому Байден зміг стати справжнім другом України

"Байден - чуйна людина, щиро вірить у цінності. Саме ця віра в цінності дозволила йому стати не просто "куратором" проблеми, але союзником України, я б навіть сказав - союзником українського народу. Саме ця небайдужість допомогла врівноважити обережність, якщо не сказати байдужість президента Барака Обами, який розглядав Україну швидше в контексті свого непростого діалогу з Володимиром Путіним", - зазначив автор.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ЗСУ вдалося вибити противника з двох позицій на Бахмутському напрямку, - комбат 92-ї омбр

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:15

Командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92-ї окремої механізованої бригади Юрій Федоренко заявив, що у Часовому Яру противника немає, місто повністю контролюється Силами оборони України, передають Патріоти України. "Бойо...

Окупанти хотіли вкрасти українську міну, але щось пішло не так (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:44

Українські захисники з тактичної групи «Адам» влаштували пастку для надмірно цікавих російських загарбників. Відповідним відео поділився у себе у Telegram-каналі журналіст Юрій Бутусов, передають Патріоти України. Скориставшись непереборною тягою окупа...