"Деградация налицо, или Приплыли в родную гавань": Тимчук розповів про наслідки 4-річної окупації Криму

За період окупації росіянами українського півострова закрилися 13,5 тисяч підприємств і втрачено близько 250 тисяч робочих місць, всі без винятку інвестпроекти, які були розпочаті до 2014 року, "заморожені".

Ілюстрація:youtube.comЗа 4, 5 роки окупації Росією Криму його жителі дочекалися повноцінних "каменів з неба". Стан економіки півострова не йде у жодне порівняння з тією, яка спостерігалася при Україні. Чотирирічний підсумок окупації Криму підбив в Facebook депутат Верховної Ради Дмитро Тимчук, передають Патріоти України.

Він звернув увагу на те, що до анексії в Крим вкладалося з кожним роком все більше коштів. Інвестори були зацікавлені в півострові. Сьогодні ж всі без винятку інвестпроекти, які були розпочаті до 2014 року, "заморожені". Паралельно з цим, півострів "гробить" так звана "рідна гавань" - Москва.

Виявилося, що вкладення Кремля в Крим далеко не такі великі, як розповідають пропагандисти. Так, в 2013 році в Крим було інвестовано 1,9 мільярда доларів, половина з яких пішли в промисловість. Окупант же в 2014 році дав півострову всього 697 мільйонів доларів - в 2 рази менше.

З роками ситуація кардинально не поліпшилася. У 2016 році півострів отримав 784 мільйона, а в 2016-му - взагалі всього 638 мільйонів доларів. Разом з тим, окупант планомірно знищив бізнес на півострові. На момент окупації там було 135 тисяч підприємців фізичних осіб і 54 тисячі юридичних. У 2016 році їх кількість скоротилася разюче - трохи менше 40 тисяч фізосіб і 22 тисячі юридичних осіб.

Крім того, закрилися 13,5 тисячі підприємств і втрачено близько 250 тисяч робочих місць. "Здається, це і є довгоочікувані для роспропаганди "каміння з неба" для кримчан. Ми правильно зрозуміли? Чи це тільки квіточки, а ягідки попереду?"- задався питанням Тимчук.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...