Декомунізація: У Верховній Раді нарешті з'явився законопроект про перейменування Дніпропетровської області

Петиція про перейменування області на Січеславську в січні 2018 року не знайшла підтримки громадськості.

Верховна Рада України. Фото: ЗМІ

Група народних депутатів подала законопроект про внесення змін до Конституції щодо перейменування Дніпропетровської області, повідомляють Патріоти України з посиланням на «Українську правду».

Згідно з інформацією на сайті Верховної Ради, законопроект №8329 зареєстрували 27 квітня і вже передали на розгляд керівництва. 5 квітня позафракційний депутат Андрій Денисенко з Дніпропетровської області повідомляв, що у нього є 150 підписів нардепів під пропозицією перейменувати Дніпропетровську область на Січеславську. Тепер він значиться першим у переліку ініціаторів законопроекту.

Співавтором законопроекту також є Андрій Тетерук з "Народного фронту". Верховна Рада 19 травня 2016 року в рамках декомунізації перейменувала Дніпропетровськ на місто Дніпро. 14 липня того ж року нардепи перейменували Кіровоград на Кропивницький. На відміну від обласних центрів, для перейменування областей необхідно вносити зміни до Конституції.

У січні 2018 року оприлюднили петицію до президента щодо перейменування Дніпропетровської області на Січеславську, однак вона набрала лише 4087 голосів підтримки з 25 тис. необхідних.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Частина правлячого РФ класу робить усе для того, щоб Шойгу в новому уряді Путіна не було - Петро Олещук

четвер, 2 травень 2024, 11:45

Політолог Петро Олещук в ефірі Radio NV припустив, що в Росії відбудуться кадрові перестановки в керівництві країною-агресором, зокрема диктатор Володимир Путін на тлі своєї «інавгурації» може позбутися міністра оборони РФ Сергія Шойгу, передають Патрі...

Окупанти просунулися на Донбасі та на півдні, ворог увірвався в ще один населений пункт, - карта DeepState

четвер, 2 травень 2024, 9:23

Аналітики повідомляють про просування окупантів в Урожайному, а також на Авдіївському напрямку після захоплення двох населених пунктів. За даними Генштабу, на зазначеній ділянці фронту минулої доби відбили 39 атак. . Збройні сили Російської Федерації ...