"Депутатський контроль": Діяльність Андрія Коболєва несе загрозу економіці та сприяє зубожінню українців

Народні депутати вимагають відставки голови правління Нафтогазу України

Народні депутати з міжфракційного об'єднання "Депутатський контроль" вимагають відставки голови правління Нафтогазу України Андрія Коболєва. Ініціативу письмово підтримали 20 депутатів із різних фракцій і позафракційні.

— Діяльність Андрія Коболєва несе загрозу економіці та сприяє зубожінню українців. Саме через його "ефективне" управління зросли ціни на газ для усіх споживачів і завдані багатомільярдні збитки, — кажуть представники об'єднання "Депутатський контроль", інформують Патріоти України.

— Тарифи напряму залежать від ціни на газ. Андрій Коболєв свідомо не захотів закупити газ у Європі в другому кварталі минулого року, коли там були найнижчі ціни — від 180 доларів за кубометр. Натомість пізніше Нафтогаз придбав газ на 30–40 доларів дорожче. Це призвело до переплати 3 мільярдів гривень із кишень українців. Така людина не може очолювати стратегічну національну компанію, — розповідає Максим Поляков.

Народні депутати також заявили про таємні переговори Коболєва з керівництвом Газпрому щодо закупівлі російського газу. Причому за вищою ціною, ніж із Європи. Вони вважають "неприпустимим проводити будь-які перемовини з агресором під час війни" та припускають наявність матеріальної зацікавленості керівництва Нафтогазу в домовленостях із росіянами замість європейців.

Депутати звернулися до прем'єр-міністра й уряду щодо термінової перевірки фінансово-господарської діяльності Нафтогазу, її дочірніх підприємств і негайного відсторонення Коболєва з посади. Кажуть, правоохоронці блокують розслідування трьох кримінальних справ щодо нього.

Народний депутат Михайло Головко заявив також про зловживання в керівництві ще однієї держкомпанії, яку контролює Нафтогаз та її керівник — Укргазвидобування:

— Державна аудиторська служба чотири рази намагалася провести перевірку фінансової діяльності Укргазвидобування. Але їм не дали зробити це. Вимагаємо від уряду взяти під контроль Укргазвидобування, усунути її керівництво. А саму структуру треба ліквідувати. Бо завдає великих збитків українській економіці.

На фоні провалів у роботі менеджмент державного Нафтогазу встановив собі необґрунтовано високі зарплати з ексклюзивним соціальним пакетом, говорять народні депутати. Заробітна плата керівника компанії становить 3 млн грн на місяць. Також Коболєв збирався придбати службовий автомобіль за 5 млн грн. Але мусив відмовитися від цього після скандалу.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Арестович зробив похмурий прогноз щодо ситуації зі світлом

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:40

Колишній радник Офісу президента та військовий експерт Олексій Арестович зробив прогноз щодо можливих віялових відключень світла. Про це він написав у Telegram, передають Патріоти України. "Взимку, якщо ми не встигнемо нічого зробити до цього моменту, ...

"Час випробувань ще не минув": Старець Захарій назвав рік закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:43

З'явилось нове пророцтво старця Захарія, в якому названо час завершення війни в Україні. Про це йдеться на каналі "Український молитовник" на YouTube, передають Патріоти України. За його словами, час випробувань не минув, однак кожен іспит виявиться кр...