Дійте швидко, але не панікуйте: Що робити, якщо комаха вкусила в око

Укуси комах, небезпечних для людини, стають повсякчасним явищем.

Ілюстрація. Фото: opticlub.org

Прихід теплої пори року привабливий у багатьох аспектах: не потрібно одягати теплі куртки, все навколо зеленіє і цвіте. Проте є й інша сторона медалі – у випадку цвітіння дерев та квітів людина ризикує бути ужаленою бджолами, осами та джмелями, зазначають Патріоти України.

Таку ситуацію виявити легко – око розпухає, шкіра навколо набрякає, а зір стає нечітким, інформує Opticclub. Якщо комаха вкусила у ділянку поблизу ока, то людина зовсім може перестати бачити на нього. Це тому, що набряк може бути настільки сильним, що потерпілий не зможе розплющити око.

Ділянка, де вкусила комаха, почне червоніти, боліти та пекти. Через набряк слизової оболонки потерпілому стане важко дихати. Наслідки залежать від людини індивідуально, тому що кожен по-своєму переносить отруту. Для когось це не матиме жодних наслідків, інші ж – не зможуть бачити.

Якщо комаха вкусила в око, то необхідно діяти швидко, але не панікувати. Потрібно заварити чорний чай і ним промити очі. Після цього можна прикласти лід та відвезти потерпілого до лікарні.

Отрута бджіл, ос і джмелів токсична, вона може нашкодити зору. У таких випадках люди залишаються на стаціонарі, щоб медики змогли обстежити потерпілого і врятувати очі та зір людини.

Медики радять триматися якнайдалі від небезпечних комах та не підпускати дітей до них. Для дітей такий укус може мати гірші наслідки, ніж для дорослого. До слова, кліщі найактивніші у травні-червні, а також у серпні-вересні. Варто пам'ятати, що ці небезпечні комахи переносять інфекції. Щороку кількість українців, які заражаються інфекційними захворюваннями внаслідок укусу кліщів, збільшується.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Про вороже угрупування військ "Север"... - Костянтин Машовець

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:14

На рахунок " гіпотетичного прориву противника у Харків" . Сьогодні, поговоремо про РОЗПОДІЛ тих сил й засобів УВ "Север", які - або вже є у розпорядженні його командування, або надійдуть туди протягом найближчого часу... Як відомо, війська (сили) цьог...

Російські спецпризначенці самі забезпечили зброєю вбивць своїх співгромадян: Нападники на "Крокус Сіті Хол" стріляли по публіці із новітніх автоматів – ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:15

Нападники на підмосковний "Крокус Сіті Холл" стріляли по людях із нових штатних автоматів Збройних сил РФ. Про це йдеться у матеріалі видання "Важные истории". "Автомат АК-74, з якого нападники розстрілювали людей у «Крокусі» під Москвою, експортувався...