Для тих, кому за 40: Чудова п'ятірка суперфудів, які потрібно включити в раціон

Продукти можуть допомогти залишатися здоровим, активним і струнким.

Ілюстрація. Фото: УПВченими доведено, що певні групи продуктів здатні уповільнити процеси старіння і знизити ризик розвитку різних захворювань, зазначають Патріоти України.

Раніше в ході дослідження дієтологи встановили, що найнебезпечніший вік для чоловічої і жіночої фігури - 40 років. Саме тому, переступивши 40-річний рубіж, слід з особливою увагою ставитися до свого харчування.

Названо п'ять суперфудів, які потрібно включити в раціон після 40, щоб допомогти організму боротися з віковими змінами, а також залишатися здоровим, активним і струнким.

Волоські горіхи

За даними вчених, волоські горіхи знижують ризик розвитку раку грудей і остеопорозу. Для чоловіків волоський горіх незамінний завдяки тому, що його вживання знижує ризик розвитку простатиту і позитивно впливає на чоловіче статеве здоров'я. Крім того, волоські горіхи покращують роботу мозку, шлунково-кишкового тракту, печінки, нирок і нормалізують метаболізм.

2.Чорниця

Чорниця - потужний антиоксидант. Вона допомагає впоратися з передчасним старінням, поліпшити стан шкіри, а також знизити ризик серцевих захворювань і поліпшити пам'ять. Результати досліджень вчених доводять, що чорниця стимулює активність мозку в зрілому віці і покращує зір.

3.Брокколі

Брокколі - джерело клітковини, фолієвої кислоти, вітамінів С і А, і кальцію. Раніше вченими було виявлено, що брокколі зменшує запалення в товстій кишці і знижує захворюваність на рак товстої кишки. Зокрема, було встановлено, що броколі захищає внутрішню оболонку кишечника, допомагаючи зміцнити імунну систему і підтримувати баланс кишкової флори.

Крім того, напередодні відомий британський медик Рангалі Чаттерджі, автор програми Doctor in the House (Лікар у вас вдома) на телеканалі BBC назвав брокколі головним продуктом для міцного здоров'я і довголіття.

4.Авокадо

Головний фуд-тренд останніх років, авокадо, є єдиним у своєму роді фруктом, який містить не тільки вуглеводи, а й велику кількість корисних жирів. Результати різних наукових досліджень свідчать про те, що регулярне вживання авокадо допомагає позбавитися від зайвої ваги, запобігає розвитку різних онкологічних захворювань, а також знижує рівень поганого холестерину і допомагає в боротьбі з передчасним старінням.

5.Шпинат

Шпинат також відносять до суперфудів, який слід вживати регулярно - особливо після 40. Шпинат є потужним антиоксидантом, а також володіє протизапальними властивостями і містить справжнє джерело вітамінів. Завдяки вживанню цього суперфуду вдасться підтримувати здоров'я зору і кісток, а також запобігти розвитку деяких видів раку і запальних захворювань, включаючи артрит.

Джерело: НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти почали масово захищати критично важливі об’єкти антидроновими сітками та решітками. У Forbes оцінили ефективність таких заходів від ударів з повітря

понеділок, 29 квітень 2024, 9:40

Окупанти почали застосувати кілька низькотехнологічних нетрадиційних методів протидії українським БпЛА. З цього приводу Forbes наводить експертні висновки доцента кафедри системної інженерії Військової академії США Міттал Вікрам. "Російська оборонно-пр...

Російські загарбники захопили ще один населений пункт на Донеччині, - DeepState (карти)

понеділок, 29 квітень 2024, 9:32

Російські війська захопили Новомихайлівку Донецької області, а також просунулися до Нетайлового, біля Новоолександрівки. Сили оборони, своєю чергою, звільнили острів Нестрига в дельті Дніпра, що розташований на правобережжі та тривалий час залишався сі...