«Дмитрий Фирташ - носитель стратегической информации о связях между высшим руководством РФ с олигархами и властью в Украине», - Смешко

Почалась жорстока боротьба за Фірташа з боку України, Росії, США і Іспанії.

Екс-глава СБУ І. Смешко. Фото espreso.tvЕкс-президент втікач Віктор Янукович днями нагадав про своє існування. В інтерв'ю німецькому виданню Der Spiegel він, зокрема, заявив, що дізнався про кривавий розгон студентів на Майдані в ніч з 29 на 30 листопада 2013 роки тільки на наступний ранок «під час гри в теніс». При цьому спочатку Янукович назвав винуватцями тих подій радикалів, які, за його словами, спровокували міліцію. Однак потім допустив, що причетними до силового розгону Майдану могли бути тодішній глава президентської адміністрації, а нині член фракції «Опозиційний блок» Сергій Льовочкін, а також бізнесмен Дмитро Фірташ, повідомляють Патріоти України з посиланням на Факты.

Останній, як відомо, втік до Відня і очікує там рішення австрійської влади за запитом про його екстрадицію.

Видачі Дмитра Фірташа одночасно домагаються правоохоронні органи США та Іспанії, що підозрюють олігарха в підкупі чиновників для отримання доступу до титанових родовищ в Індії і відмиванні «десятків мільйонів євро незаконного походження».

Глава СБУ (2003-2005 рр.) Ігор Смешко (на фото в заголовку) вважає, що в справі українського підприємця, який переховується в Відні, «ставки вище, ніж життя».

«Дмитрий Фирташ — носитель стратегической информации о связях между высшим руководством Российской Федерации и системным бизнесом, олигархами и властью в нашей стране», — сказав колишній керівник української спецслужби в авторській програмі Дмитра Гордона на телеканалі «112. Україна".

Нагадаємо, що український бізнесмен був співвласником посередницької компанії «РосУкрЕнерго», яка заробляла мільярди на перепродажу і постачанні газу в Україну і Європу. За словами Ігоря Смешка, олігархом Фірташа зробив президент Віктор Ющенко.

«Он позволил ему участвовать в политике, иметь влияние на парламентские фракции, получить в собственность стратегический телеканал», — сказав екс-глава СБУ.

Відповідаючи на питання, чому все-таки закінчиться справа Фірташа, Ігор Смешко припустив, що навколо нього буде жорстка боротьба.

«США и Испания имеют очень серьезные возможности добиться выигрыша. Но поле сражения — Австрия, большое государство, не заинтересованное в этом. Будет борьба, очень жесткая, Фирташ будет защищаться, как и силы, стоящие за ним, но для ФБР это тоже дело чести», — вважає Ігор Смешко.

Опублікував: Олена Сім
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Літакопад" триває: У Росії розбився Су-34 з екіпажем на борту

понеділок, 6 травень 2024, 20:43

"Женя та Володя. Досвідчений, підготовлений, злітаний, бойовий екіпаж", - так характеризує росіян пропагандист. Водночас інший російський пропагандистський канал про авіацію написав, що два льотчики загинули в Африці. Там вони "надавали допомогу у навч...

Огляд по лінії бойових зіткнень - Злий Одесит

понеділок, 6 травень 2024, 20:05

До вашої уваги черговий огляд по лінії бойових зіткнень.