Дніпро був червоний від крові: Ватутін поклав неймовірну кількість киян, щоб догодити Сталіну, - Томенко

Радянського генерала слід проклинати, а не вшановувати.

Генерал Микола Ватутін. Фото: ЗМІ

Радянського генерала Миколу Ватутіна, який командував Першим Українським фронтом під час Другої світової війни, слід проклинати, а не вшановувати, зазначають Патріоти України. Таку позицію висловив український політик й історик Микола Томенко в ефірі телеканалу 112 Україна.

«Ватутін поклав стільки киян, що він повинен бути проклятий! Він хотів зробити Сталіну і Комуністичній партії подарунок і звільнити Київ до дня Жовтневої революції і у нас Дніпро, почитайте спогади, був червоний! І людям, яких вивели проти німців, не дали зброї! Нібито, забули дати! Розумієте? Ось таке "звільнення Ватутіна"! Його потрібно проклинати все життя, а не робити героєм» -, заявив він.

Томенко закликав не скасовувати День Перемоги 9 травня, як елемент поваги до ветеранів і старшого покоління. «9 травня залишається, як елемент поваги! Тому що ця дата штучна, так як всі документи (по капітуляції) вночі були підписані 7 числа (7 травня 1945 року). На вимогу Сталіна, повторно підписані 8 числа! А 9 травня взагалі нічого не сталося», - заявив історик.

Він сказав, що в Україні має бути два свята, присвячених закінченню Другої світової війни. "Я не бачу трагедії, якщо у нас залишається 8 травня та 9 травня! Значить хтось святкує дев'ятого, хтось святкує восьмого! Весь світ восьмого святкує! Не бачу я крайней потреби, щоб ліквідувати 9 травня. Нам потрібен час для того, щоб розібратися", - заявив він.

Раніше схожу думку висловив інший історик, директор Інституту Національної пам'яті Володимир В'ятрович. Він, зокрема, заявив, що українцям варто відзначати два свята: День пам'яті і примирення 8 травня і День Перемоги 9 травня.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 18 квітня. Кузьма городник обіцяє багатий врожай, тим хто дослухається до порад

четвер, 18 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 18 квітня за новим стилем вшановує пам'ять учня Григорія Декаполіта преподобного Іоанна і єпископа Кузьми Халкідонського. За старим стилем у свято сьогодні згадують мучеників Агафопода і Феодула. . Наші пращури в свято 18 кв...

"Навіть якщо усунути чинник військового договору": Захід не захищатиме Україну так само, як Ізраїль, оскільки політично йому це не вигідно, - Ілія Куса

четвер, 18 квітень 2024, 6:39

"Теза про те, що Ізраїль захищають усі, а нас ніхто, не витримує жодної критики, лише відображає рожевий світ, в якому живе частина суспільства", - про це у Фейсбуці пише Ілія Куса, передають Патріоти України. "1. Ізраїль має юридичного союзника, підп...