До КС внесли депутатське подання про зняття мораторію на продаж сільськогосподарської землі

Відзначився БПП

У п'ятницю, 17 лютого, до Конституційного суду внесли депутатське подання про зняття мораторію на продаж сільськогосподарської землі в Україні.

Про це UBR.ua повідомив заступник глави Української аграрної партії Мар'ян Заблоцький, який особисто був присутній на місці події, інформують Патріоти України.

Нагадаємо: конституційне подання готував депутат від БПП Олексій Мушак, і під ним підписалося набагато більше депутатів, ніж обумовлені законодавством 50, щоб запустити документ в роботу.

Тепер КС зможе своїм рішенням скасувати заборону на продаж українських чорноземів, і вони потраплять на ринок, по суті, як звичайний товар. Раніше народні депутати обговорювали продаж землі з масою обмежень, скажімо, забороною передавати її у власність іноземцям або відпускати в одні руки великі за площею наділи.

Той чи інший варіант продажу можна було б узаконити через парламент - там вже припадає пилом декілька земельних законопроектів. Але поки депутати так і не знайшли документа, який всіх влаштовує і, як кажуть експерти, знайти більшість для зняття мораторію в доступному для огляду майбутньому, швидше за все, не вдасться.

Очевидно, саме тому Мушак вирішив діяти через Конституційний суд.

Як розповів Мар'ян Заблоцький, деякі депутати обіцяли блокувати КС. І з ранку там дійсно з'явився нардеп Сергій Каплін (БПП) зі своїми прихильниками.

«Але через 20 хвилин його і намети його прихильників як вітром здуло, хоча обіцяли блокувати цілодобово», - написав Заблоцький на своїй сторінці в Facebook.

Тепер КС буде змушений розглянути це подання і винести по ньому рішення. Скільки на це може піти часу - невідомо. «Все буде залежати від позиції Адміністрації Президента», - вважає Заблоцький.

Нагадаємо: пункт про зняття земельного мораторію є в проекті меморандуму, який Україна готується підписати з МВФ. І його, нібито, внесли в документ за наполяганням президента Петра Порошенка, а не Фонду.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 26 квітня. Який птах принесе щастя на рік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 26 квітня за новим стилем вшановує єпископа Василя Амасійського і праведної діви Глафіри. За старим стилем сьогодні вшановують мученицю Фомаїду Єгипетську. Наші предки 26 квітня починали сіяти квасолю і горох. Перед посівними...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....