До Різдвяних свят: експрес-потяг «Київ-Львів» може почати їздити до Польщі

У новому потязі вартість проїзду буде 1500 грн.(55 євро), а представники Польщі зазначили, що ціна на такий квиток має бути 5 євро.На сьогодні артість на існуючі 2 потяги до Польщі зависока (100 євро).

Незабаром швидкісний потяг «Інтерсіті», що курсує з Києва до Львова, продовжить свій маршрут до польського міста Перемишль. Про це йшлося під час підсумковового засідання комітету з питань транспорту Верховної Ради України та комісії інфраструктури Сейму Республіки Польща, що проходило у Львові сьогодні, 24 листопада, говориться на Львівському порталі.

dsc_7387

Так, мова йде про продовження маршруту «Дарниця-Львів-Дарниця» до станції Перемишль з використанням часу нічного «відстою» на станції Львів.

«Сьогодні між Києвом та Варшавою курсує дві пари потягів: «Укрзалізниці», та ПКП «Інтерсіті». Цього року є заповнення цих потягів є 75%. Пасажирів у цьому напрямку з кожним роком стає все більше. Тому ми лише за те, щоб запустити залізнодорожні маршрути, щоб перевозити більше пасажирів»,- заявив під час засідання член правління ПАТ «Укрзалізниця» Сергій Михальчук.

За його словами, вартість квитків на існуючих маршрутах з Києва і Львова до Польщі – завелика.

«100 євро платити з Києва до Варшави – завелика ціна. Наступного року плануємо зменшити вартість потяга Київ-Варшава на 15% і на 10% на Вроцлав-Львів…Сьогодні уже написаний лист ПКП «Інтерсіті», що ми готові закупити поїзд, який йде з Києва до Львова і продовжити маршрут до Перемишля. Вартість квитка буде – 1500 грн. Після того як запустимо цей потяг, можна буде подивитись, скільки пасажирів буде і вже розглядати будівництво вузької колії до Львова»,- наголосив він.

Водночас представники Польщі зазначили, що ціна на такий квиток має бути 5 євро.

За словами народного депутата та заступника голови комітету з питань транспорту ВРУ Ігоря Васюника, запуск такого рейсу також допоможе дати лад із чергами на кордоні.

«Є застереження до вартості квитка, але це все буде корегуватися, виходячи з попиту… Однозначно таке залізничне сполучення потрібне, оскільки це буде альтернативою автомобільному транспорту і відповідно – це допоможе розвантажити пункти пропуску і зменшити черги на українсько-польському кордоні.
На середину грудня з української та польської сторони мають бути напрацьовані документи для запуску цього проекту. І він стане пілотним в рамках програми “Євроколія”», – заявив він.

Зазначимо, у транспортному комітеті кажуть, що перший потяг до Перемишля може поїхати вже до Різдва.

Додамо, що учора у польському місті Красічин відбулось переш засідання комітету з питань транспорту Верховної Ради України та комісії інфраструктури Сейму Республіки Польща. Сьогоднішнє засідання у Львові було підсумковим.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Місцевим Соловйов вже порадив "не нити": Російські літаки "скинули" на Бєлгородську область понад 10 авіабомб ФАБ-500

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:12

У Бєлгородській області знову неспокійно – російські літаки "скинули" на населені пункти понад десять авіабомб ФАБ-500. Про це повідомляють у Telegram-каналі "Astra", передають Патріоти України. Так, одну з авіабомб ФАБ-500 виявили у районі села Бессон...