До української "еліти" у Трампа ставляться дуже погано, але не все так песимістично - Ілля Пономарьов

У той же час, переконаний політик, у Вашингтоні є люди, які намагаються пояснити новообраному президенту США важливість українського питання.

Дональд Трамп. Фото:www.rbc.ua

У команді майбутнього президента США Дональда Трампа не вважають Україну значущим фактором у міжнародній політиці, дуже погано ставляться до української "еліти" і хочуть домовитися з Росією. Про це в блозі для Обозревателя написав екс-депутат Держдуми Ілля Пономарьов, інформують Патріоти України.

За його словами, пріоритетом нової адміністрації є Сирія і в цілому боротьба з ісламським тероризмом. Угода з Росією потрібна для того, щоб війна на Донбасі і анексія Криму не відволікали їх від вирішення, з їх точки зору, дійсно важливого питання, пише Пономарьов.

У той же час, переконаний він, у Вашингтоні є люди, які намагаються пояснити важливість українського питання.

"Хтось із нової команди це розуміє, більшість - ні. Так що тут потрібні синхронні зусилля з боку світлих сил; українська дипломатія могла б бути і більш активною, розумною і прагматичною в цьому напрямку і не створювати нові лінії напруженості, наприклад, голосуваннями по Ізраїлю", - зазначив Пономарьов.

Незважаючи на це, він дивиться на призначення, які йдуть зараз у Вашингтоні, "скоріше оптимістично".

"Всупереч спекуляціям ЗМІ (в значній мірі саме внаслідок внутрішньовашингтонської боротьби) ніяких там "друзів Путіна" немає. Є яструби і є прихильники "realpolitik", але симпатиків Росії типу Майкла Макфола в адміністрації Обами у Трампа і не пахне", - підкреслив політик .

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Военная помощь США сначала пойдет на закрепление позиций Сил обороны Украины и отражение наступления РОВ - Злий Одесит

четвер, 25 квітень 2024, 3:25

Сенат США во вторник 23 апреля (ночью 24 апреля по Киеву) поддержал законопроект о предоставлении помощи Украине на сумму около 61 млрд долларов. Подписание документа президентом США Джозефом Байденом – тоже не проблема, но как скоро настолько необходи...