Доброго ранку, Хунта! Трохи вранішніх новин, - Денис П'ятигорець

Найкрутішим був фінал спільного брифінгу Путіна і Макрона. Президент Франції охарактеризував роль Росії в конфлікті на Донбасі як «вторгнення» та пригрозив посиленням санкції проти РФ за ескалацію на сході України.

Той стан, коли тебе опустили нижче плінтуса. Фото: КП.

А розпочнемо ранок з підсумків шикарної зустрічі Макрона та Володьки полумужа. Якщо продивитися фото та відео офіційної хроніки, то помітно, що вовкін мачізм кудись випарувався, а замість нього з’явилася невпевнена осанка, дєбільна посмішка та протягнена на всі довжину ручьонка для привітання спокійного та впевненого Макрона. Не допомогла Вові й згадка про «руську княжну Анну Ярославну», яку Карліто назвав «російською». Насправді ж коли Анна, княжна київська, вийшла за короля Франції, на місці де зараз Москва, ще були болота, на яких злягалися лосі. Так пише на своїй сторінці в Фейсбук Денис П'ятигорець, повідомляють Патріоти України, продовжуючи:

Але і це ще не самий сік. Ще Макрон в присутності Путяши (а це вперше в історії існування кремлівського троля) ткнув його носом в його ж лайно, назвавши Рашу Тудей пропагандистським каналом, що не має відношення до журналістики.

Але і це ще не самий сік. Найкрутішою був фінал спільного брифінгу. Макрон охарактеризував роль Росії в конфлікті на Донбасі як «вторгнення» та пригрозив посиленням санкції проти РФ за ескалацію на сході України.

Натомість Вовка нервово взяв слово та почав звертатися до журналістів з проханням «вимагати від керівників свої країн зняти санкції з РФ, бо так буде краще Європі», чим не на жарт здивував журналістів. І варто передивитися трансляцію, щоб побачити в цей момент обличчя Макрона – він тупо ржав з московського недомірка.

2. Більше 1000 днів Україна «замерзає» без російського газу. За цей час ми імпортували понад 35 мільярдів кубометрів "блакитного" палива зі Словаччини. Завдяки введенню вільних цін та невеликій лібералізації газової галузі, сталося диво — вперше за три роки почав зростати видобуток власної сировини. У 2016‑му почав зростати — на 1,5 %, з 19 млрд куб. м до 20,5 млрд куб. м за рік.. А лише за перший квартал поточного року цей показник підтягнувся ще на 1,3 %.

3. Служба безпеки України дійсно проводить обшуки в офісах дочірньої структури російської компанії Яндекс в Києві та Одесі. СБУшники зокрема звинуватили Яндекс в передачі персональних даних українців спецслужбам РФ.

4. Українська сторона в ході весняної сесії Північноатлантичного альянсу передала віце-президенту парламентської асамблеї організації Раса Юкнявичене дані про зв'язки Росії з терористами Ісламської держави. А сенатор МакКейн в звичній для себе манері заявив, що Росія значно гірша за ІГІЛ, бо не менш жорстокі, та ще й моляться флакону з Бояришником.

Діряве. Буденне.

5. Діряві з так званої "ДНР" завдали удару по своїх позиціях з мінометів. Внаслідок помилкового обстрілу втрати бойовиків вбитими та пораненими склали до десяти осіб.

6. На Донбасі за минулий тиждень знищено 16 російських окупантів, ще 27 поранено.

7. У Чернівцях Шевченківський районний суд засудив до 11 років позбавлення волі бойовика терористичної організації "ДНР". А пацан к успєху шол. Но нє палучілось, нє фартануло.

Бізнесове

8. Темпи зростання капітальних інвестицій в сільське господарство значно перевищили темпи зростання аграрної продукції. Приріст інвестицій в 2015 році склав 27,1%, а в 2016 році - 49,5%. При цьому частка сільського господарства в загальному обсязі інвестицій стабільно збільшувалася - з 6,1% в 2012 році до 13,8% в 2016 році.

9. Виробництво нерафінованої соняшникової олії в Україні в січні-квітні 2017 року склало 1,9 мільйона тон, що на 31% більше, ніж в січні-квітні 2016 року.

10. У поточному сезоні Україна збільшила експорт бурякового цукру в 6,6 раза і увійшла до трійки світових експортерів.

11. На ДП МТП Південний була завершена розвантаження першої в поточному році партії африканського вугілля

12. У Києві почала працювати станція глибокого сортування вторсировини. На станцію можна принести всю упаковку, яку можна переробити: металеву, скляну, пластикову. Також можна принести речі, батарейки, маленькі гаджети та зарядні пристрої і покласти на спеціальну полицю речі, які ви хочете віддати комусь, книги, декоративні елементи.

Наукове

13. У ніч на 27 травня український наносупутник PolyITAN-2, створений фахівцями Київського політехнічного інституту, вийшов на власну навколоземну орбіту з Міжнародної космічної станції, куди його 18 квітня з мису Канаверал (США) доставила ракета ATLAS-5.

14. На Хакатоні форумі розробників NASA перемогла команда харківських студентів-програмістів «SpaceTeam», яка представила проект, що допоможе ефективно боротися з лісовими пожежами

Спортивне

15. Українки Анастасія Горлова і Марія Кічасова завоювали золоті медалі на етапі Кубка світу в Угорщині, здобувши перемогу в змаганнях байдарок-двійок на дистанції 200 метрів.

16. Лідер національної збірної України з фехтування Богдан Нікішин завоював чемпіонський титул на останньому Гран-прі цьогорічного Кубка світу в колумбійській Боготі.

17. 20-річний український легкоатлет Владислав Малихін побив рекорд Сергія Бубки серед спортсменів U-20. Він показав результат 5.70 метрів і таким чином вперше за 35 років поліпшив рекорд української легенди на 15 сантиметрів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Російські спецпризначенці самі забезпечили зброєю вбивць своїх співгромадян: Нападники на "Крокус Сіті Хол" стріляли по публіці із новітніх автоматів – ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:15

Нападники на підмосковний "Крокус Сіті Холл" стріляли по людях із нових штатних автоматів Збройних сил РФ. Про це йдеться у матеріалі видання "Важные истории". "Автомат АК-74, з якого нападники розстрілювали людей у «Крокусі» під Москвою, експортувався...

Зеленський готовий! Припинити удари по НПЗ росії в обмін на... Ця угода врятує Україну

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:05

Удари українських безпілотників по російських НПЗ виявилися більш дієвими, ніж захіні санкції. Але неочікувано для всіх на захист Росії виступили… США. Представники Штатів заявляють, нібито знищення російської нафтопереробної галузі негативно вплине на...