Доброго ранку, Хунта! Трохи вранішніх новин, - Денис П'ятигорець

Україна, Молдова, Грузія і ЄС починають роботу над другим етапом проекту "Східне партнерство".

Денис П'ятигорець. Фото: Фейсбук.Про останні новини з України і світу пише у своєму ранковому дайджесті на власній сторінці у Фейсбуці популярний блогер Денис П'ятигорець, повідомляють Патріоти України.

1. Президенти України Петро Порошенко і Грузії Георгій Маргвелашвілі у вівторок підписали декларацію про встановлення стратегічного партнерства між Україною та Грузією. Зокрема про взаємну підтримку суверенітету і територіальної цілісності

2. Україна, Грузія і Молдова спільно з європейськими партнерами починають роботу з формування наступного етапу порядку денного програми Євросоюзу Східне партнерство

3. Після навчань Sea Breeze-2017 українському флоту передадуть американські військові патрульні катери Islands, повідомив контр-адмірал ВМС України Андрій Тарасов.

4. Українські військові 17 липня успішно відпрацювали практичні завдання з бойовими пусками зенітних керованих ракет на зенітному полігоні "Шабла" у Болгарії. Про це повідомила прес-служба Генерального штабу Збройних сил України.

5. На британському авіашоу The Royal International Air Tattoo-2017 українські льотчики з 831-ї бригади тактичної авіації показали свою майстерність.

6. Генерал військово-повітряних сил США Пол Селва заявив, що підтримує надання летальної оборонної допомоги з безпеки Україні, й Міністерство оборони США активно займається цим питанням на міжвідомчому рівні.

7. Компанія "Google Україна" в рамках проекту "Автентична Україна" спільно з Міністерством культури запустила сайт 3D-турів "Музеї України під відкритим небом". Презентація проекту відбулася в Національному музеї народної архітектури та побуту "Пирогово".

8. Державний концерн "Укроборонпром" у 2016 році зміг збільшити експорт українських озброєнь на 25%.

9. Українці почали літати за кордон на 42% частіше. Від початку року українські авіакомпанії збільшили міжнародні пасажирські перевезення на 41,8% - до 4,1 млн осіб..

10. Укргазвидобування поставила п’ятирічний рекорд з добового видобутку газу. Середній добовий видобуток газу за 12-16 липня 2017 року склав 42,1 млн кубометрів, що на 7,5% більше, ніж роком раніше.

11. Виробництво електроенергії всіма електростанціями державного підприємства НАЕК “Енергоатом” в січні-червні 2017 року зросло на 13,4% (на 5,403 млрд кВт-год) в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року

12. У червні 2017 індекс споживчих настроїв досяг найвищого рівня за останні 2 роки. «Цьому сприяло істотне зменшення девальваційних очікувань », – коментують аналітики GfK Ukraine.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...