Дочекалися: Фантастичні технології майбутнього скоро стануть реальністю

Гаджети майбутнього будуть значно менші, розумніші і швидші за те, що пропонувались в минулому і якими ми користуємося зараз.

Фантастичні технології майбутнього скоро стануть реальністю. Фото uapress.infoГаджети приходять і йдуть. Просто зверніть увагу на музичні компакт-диски, які не так давно здавалися футуристичними. Завдяки Ipod і цифровій музиці, скромний CD знаходиться на межі того, щоб піти слідом за ігровими приставками і касетами VHS, пишуть Патріоти України із посиланням на Пресу України.

Є тільки впевненість в одному - гаджети майбутнього будуть менші, розумніші і швидші за те, що пропонувалося в минулому. Звичайно, гаджети будуть зменшуватися тільки до оптимальних розмірів, і швидкість їх роботи теж буде мати межу (може швидкість світла?). Все інше справа інтелекту і фантазії, яка є справді безмежною.



Нові технології вже на крок від того, щоб наукову фантастику перетворити на науковий факт.



Топ п'яти фантастичних гаджетів, яких споживач з нетерпінням чекає в майбутньому:



1. Світловий меч
Можливо, це могло б бути найкрутішою зброєю, створеною людиною, але навряд чи такі мечі будуть існувати в тому вигляді, в якому ми звикли їх бачити у фільмі «Зоряні війни».
Першим інженерним завданням, при створенні такої технології, був би спосіб зупинити промінь світла близько двох футів від джерела. Але на сьогодні це неможливо, та й надати світлу форму твердого тіла теж неможливо.
Щось схоже можна побачити в роботі лазерів. Але навіть пристосування для створення лазерного променю ще неможливо вмістити в портативний корпус, який можна взяти в руку.



Очікуваний час до впровадження в реальність - швидше за все ніколи.



2. Телепортація
Квантова телепортація була успішно продемонстрована вченими, але лише на прикладі крихітних протонів і на досить невеликі відстані. Правда в тому, що сьогодні ми знаходимося дуже далеко від телепортації такої складної системи, як людське тіло. Але вчені не перестають над цим працювати.



Очікуваний час до реальності - принаймні 1000 років.



3. Звукова викрутка
Надійний інструмент для відкривання дверей і використання звукових хвиль, щоб відгвинтити болти, була головним продуктом «Доктора Хто» фільму шістдесятих років. Досягнення в цій області мають місце. У 2012 році вчені з Університету Данді створили машину, яка використовує ультразвук, щоб підняти і повернути гумове коло, що плаває в циліндрі з водою. Звичайно, це не так вражаюче, як у фільмі, але це вже початок.
Хірурги також вже використовують ультразвук для лікування цілого ряду хвороб без розрізу і це, схоже, буде розвиватися і надалі.



Очікуваний час до реальності - 50 років.



4. Комп'ютерні стіни
Всі, хто бачив голлівудський фільм «Особлива думка», напевно, погодиться, що найкрутішою річчю у фільмі був сенсорний активований комп'ютерний екран, яким Том Круз керував, як оркестром. Але це не науково-фантастична технологія 2054 року, а технологія, що значною мірою вже з нами.
Планшет допоміг звільнити комп'ютер від замикання в контейнер, і вже давно не в дивину такі речі, як сенсорний стіл або інтерактивна реклама.



Очікуваний час до реальності - 25 років.

5. Голографічні телефони

Ще недавно складно було навіть поговорити з кимось, хто знаходився в іншій країні. Сьогодні цілком доступно через мережу Інтернету не тільки поговорити, але й побачити все через екран.
Що стосується наступного кроку телекомунікаційної компанії IBM, то в даний час вона працює над створенням голографічного телефону і ця технологія може бути доступна для споживачів протягом відносно короткого періоду часу. Голографічні телефони будуть робити враження присутності людини, з якою ви говорите.

Очікуваний час до реальності - 5 років...

Опублікував: Олена Сім
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У мене немає жодних сумнівів, що позавчорашній підпал берлінського заводу – це справа рук російської агентури, - соціолог Ейдман

понеділок, 6 травень 2024, 23:33

"Криваве літо 2024-го? За даними Financial Times, Росія активізувала свої зусилля з підготовки саботажу, пожеж і атак на інфраструктуру в Європі", - пише російський соціолог-емігрант Ігор Ейдман у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та ...