Додон копіює Януковича - повністю "лягає" під Путіна: Президент Молдови звільнив прозахідного міністра оборони (фото)

Про своє рішення глава держави повідомив на своїй сторінці в Facebook.

Президент Молдови Ігор Додон підписав указ про відставку Анатолія Шалар з посади міністра оборони. За словами Додона, міністр "загравав з НАТО", знаючи, що згідно з Конституцією Молдова є нейтральною країною.

"Він стояв за демонстрацією американської військової техніки на Площі національних зборів в День Перемоги, що не може бути сприйматися інакше, ніж провокація", - написав глава Молдови.

Додон також нагадав, що Шалар відкрито виступав і виступає за об'єднання з Румунією, замінивши ряд фахівців з системи оборони людьми, "близькими до Ліберальної партії і юніоністської ідеології".

"Подібні речі категорично несумісні з обов'язками функціонального міністра оборони незалежної і суверенної держави, яке має чіткі положення про нейтралітет, зазначені в Конституції", - додав він.

Нагадаємо, інавгурація нового президента Молдови Ігоря Додона, який вважається прокремлівським політиком, відбулася 23 грудня. Як повідомлялося раніше новий глава Молдови зняв прапор Євросоюзу зі своєю резиденції.

Опублікував: Карпатський Слон
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ворог "підняв свою ганчірку у багатоквартирній забудові": Російські окупанти захопили Архангельське - DeepState

неділя, 5 травень 2024, 0:55

Російські окупанти захопили село Архангельське Донецької області. Ворог підняв свій триколор у багатоквартирній забудові. Про це повідомляє DeepState. . "Ворог окупував Архангельське, піднявши свою ганчірку у багатоквартирній забудові. Крім того, в об...

Немає ніяких мудрих воєначальників, котрі знають, як воювати, - волонтерка Берлінська

неділя, 5 травень 2024, 0:30

"Якщо підсумувати мої основні висновки за вісім років війни, до повномасштабного, їх усього три. Поділюся з тими, у кого цей марафон почався два роки тому", - пише волонтерка Марія Берлінська у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та про...