Долітався як Гагарін: Снайпер ЗСУ збив ворожий беспілотник

Активізація противника для наших бійців не є несподіванкою.

Фото: na.mil.gov.uaАналіз ситуації засвідчив: противник значно активізував здійснення всіх видів розвідки, зокрема повітряної, засобами тактичної і оперативно-тактичної безпілотної техніки. І на фронтовому терені не лише фіксують певні сплески такої-от розвідувальної активності ворога, а й уміють дати раду цій загрозі. Передають Патріоти України.

Приміром, бійцям однієї з механізованих бригад ЗС України вдалося збити на підльоті до свого переднього краю безпілотник російсько-терористичного батальйону «Призрак». Усередині апарата вони знайшли флешку із цікавими для наших військових матеріалами.

— Ми вивчили ці матеріали, і треба визнати: війська ворога непогано відпрацювали питання маскування, відчувається рука професіоналів — кураторів із Південного військового округу Російської Федерації. Ми добре знаємо їхній почерк, тому тут обізнатися неможливо, — аналізує трофей заступник комбата. — Але й вони припускаються певних помилок. І гріх ними не скористатися, що ми успішно й робимо.

Найпримітніше те, що згаданий квадрокоптер знищено зі снайперської гвинтівки Драгунова. Тоді якраз над групою бійців батальйону, яка вийшла у визначений район, спробував зависнути повітряний засіб розвідки противника. Цей безпілотник, як з’ясувалося, раніше неодноразово баражував над нашими позиціями, важливою автотрасою й корегував мінометний вогонь росіян.

— Наші хлопці ходили за «нуль» і під час спостереження за ворожими позиціями та виявлення розтяжок, мін, запобігання проникненню ДРГ почули роботу двигунів квадрокоптера. Той саме розпочав стеження за переміщенням цієї групи й перебував на висоті приблизно 200 метрів, — розповідає наш боєць. — Українські воїни спрацювали так, як їх навчали, — сховалися, замаскувались і приготувалися ліквідувати зловісне вороже «око». Це зробив єдиним пострілом один із найкращих наших снайперів. Він ліг на спину і в такому положенні поцілив у безпілотник.

Невдовзі збитий засіб аеророзвідки вдалося знайти. Його було покрито наклейками батальйону «Призрак». Бійці одразу витягли з нього акумулятор, щоб апарат автоматично не показував його місце перебування, і стали вивчати інформаційне начиння.

Сподіваємося, що таку успішну роботу наших вояків належним чином відзначать. Зокрема маю на увазі відповідні гарантовані державою в таких випадках виплати. Належні документи для цього в батальйоні, як мене запевнили, уже підготовлено.

Автор Геннадій КАРПЮК

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти почали масово захищати критично важливі об’єкти антидроновими сітками та решітками. У Forbes оцінили ефективність таких заходів від ударів з повітря

понеділок, 29 квітень 2024, 9:40

Окупанти почали застосувати кілька низькотехнологічних нетрадиційних методів протидії українським БпЛА. З цього приводу Forbes наводить експертні висновки доцента кафедри системної інженерії Військової академії США Міттал Вікрам. "Російська оборонно-пр...

Російські загарбники захопили ще один населений пункт на Донеччині, - DeepState (карти)

понеділок, 29 квітень 2024, 9:32

Російські війська захопили Новомихайлівку Донецької області, а також просунулися до Нетайлового, біля Новоолександрівки. Сили оборони, своєю чергою, звільнили острів Нестрига в дельті Дніпра, що розташований на правобережжі та тривалий час залишався сі...