Дорожня поліція та ДАІ: Розглянемо відмінності

​Нова Дорожня поліція, яка з'явилась 12 червня на українських дорогах, буде працювати тільки на трасах міжнародного і національного значення, а під стаціонарні пости для них переобладнують старі пости даішників.

Нова дорожня поліціяЗа словами юристів, ще в той час, коли тільки розроблявся проект закону про Нацполіцію, у ньому заклали таке поняття, як Дорожня поліція. Але на момент прийняття документу згадка про неї зникла, і залишилася лише Патрульна поліція, розповідають Патріоти України.

Таким чином, за словами автоюриста Володимира Караваєва, нові дорожні поліцейські нічим не відрізняються від своїх патрульних побратимів - вони виступають просто в ролі окремого підрозділу.

"Вони також можуть виїжджати на траси, оформляти ДТП, а також виїжджати на інші виклики, які пов'язані з безпекою дорожнього руху. Але, наприклад, на відміну від старих даішників, нова служба має право вночі зупиняти більш, ніж дві машини. Як і стара Державтоінспекція, новачки можуть забирати права у випадках, коли це передбачає законодавство. Не зовсім ясно, як саме поліцейські повинні патрулювати вулиці. Теоретично, "ховатися у кущах" у них можливість все-таки залишилася. Тим не менш, у ДАІ було все-таки більше повноважень", - розповів Караваєв.

Проблемою для патрульних також може виявитися і відсутність у Дорожньої поліції засобів фіксації правопорушень - камер і вимірників швидкості. Без них довести провину порушника буде дуже складно.

"Законом прописана можливість фіксувати правопорушення лише засобами, які працюють в автоматичному режимі. Якщо прописати в законі ще й напівавтоматичні або ручні прилади фіксації, закуповувати нічого б не довелося - на поліцейських складах лежать раніше придбані 170 TrueCam`ов. Але поки що змін у цьому плані не передбачається. Така можливість прописана в законопроекті №5314, але там є норми, що суперечать Конституції, тому перспективи його прийняття поки примарні", - зауважив Караваєв.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивно, але в ініціативах Джонсона щодо допомоги Україні немає зради, - Роман Шрайк

субота, 20 квітень 2024, 0:00

"Позавчора був важливий день для надання допомоги США Україні, давайте трохи підсумую", - пише журналіст Роман Шрайк у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та продовжує:. "Спікер Джонсон виступив з ініціативою ухвалити п'ять законопроєкт...

На фронті в Україні загинув "військкор" російський "Известий" (фото)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:56

Місце та обставини загибелі не уточнюються. Останній репортаж "військкора" вийшов два дні тому. "Військовий кореспондент" "Известий" Семен Єрьомін загинув на війні в Україні. Про це 19 квітня повідомило видання, передають Патріоти України. Місце та обс...