Доступний всім! Названо овоч, який знижує артеріальний тиск та захищає мозок

Буряк цінний для організму людини, він насичений різними природними нітратами, які розширюють кровоносні судини.

Червоний буряк корисний для судин та мозку. Фото: UkrhealthВживання буряка знижує артеріальний тиск і допомагає переносити насичену киснем кров до мозку і м’язів, повідомляють Патріоти України з посиланням на Ukrhealth.

Буряк корисно вживати для тих людей, які регулярно займаються спортом. Вчені також з’ясували, що сік овочу рятує від м’язового болю, пов’язаного зі старанними тренуваннями. Також сік з буряка підвищує серцево-судинну ефективність – допомагає зберігати стабільним серцебиття.

У буряку міститься цінний для організму антиоксидант бетаїн, який бореться з вільними радикалами та зменшує рівень запалення. Запальні процеси пов’язані з серцево-судинними захворюваннями, пухлинами та хронічними недугами.

Калій, волокна, фолати, які містяться у цьому овочі, допомагають захищати мозок.
Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 20 квітня. Що треба щро між чоловіком і дружиною почастішають сварки

субота, 20 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 20 квітня за новим стилем вшановує преподобного Феодора Тріхіна, преподобного Анастасія Синайського і Кіпрську ікону Богоматері. За старим стилем у свято сьогодні вшановують мученика Руфіна і мученицю Акіліну молодшу. . Наші...

Бандерівський більярд: Удар по Джанкою показав, що ЗСУ перейшли до витонченої стратегії ракетних ударів

субота, 20 квітень 2024, 2:35

Проект "Схеми" видання "Радіо Свобода" оприлюднив супутникові знімки аеродрому в тимчасово окупованому Джанкої, перші після "бавовни" в ніч на 17 квітня 2024 року. Як випливає із цих знімків, станом на 19 квітня 2024 року російські окупанти прибрали з ...