Досвід хорватів корисний для України не тільки у веденні війни

Все частіше можна чути та читати розпач Українців щодо тарифів, цін на споживчі товари, нафтопродукти, енергоносії, торгівлю влади з окупантами і коллаборантами,врешті ціни на продукти.

Все частіше можна чути та читати розпач Українців щодо тарифів, цін на споживчі товари, нафтопродукти, енергоносії, торгівлю влади з окупантами і коллаборантами (тут, звісно, допомогла Блокада, проте і вона не потягнула, принаймні поки що космічних апетитів торгашів), врешті ціни на продукти. І грошей менше, а чиновники НАВІТЬ показавши фантастично-казкові е-декларації - не понесли ніякого покарання. А ще війна ніяк не завершиться, при тому щодня забираючи життя найкращих. І оце читаєш гнів, розпач, зневіру, але ніяк не можеш знайти відповідь "а що ж робити?"

Ну, як то кажуть: "Ніхто не пише - напиши":
Подекуди, в експертному середовищі можна почути думку, що ми виграємо війну за Хорватським сценарієм, себто до останнього затягуючи час, непогоджуючись на умови ворога і західних "примирювачів" - нарощувати військову міць, і одного сонячного дня розпочати операцію "Деокупація". Важко не погодитись. Це дійсно, в наших реаліях - найбільш реалістичний, хоча і болісний сценарій, адже доведеться ще рік терпіти тир на східному фронті, (Хорватська війна за Незалежність тривала 4 роки).

Ну з цим розібрались, а якже бути із грабунком населення під час війни з боку влади? Не повірите - знову перейняти досвід Хорватів:
Справа в тому. що там діє такий собі "Zakon o ratnom profiterstvu" (грубо кажучи - про військові спекуляції), що не має терміну давності для тих, хто під час війни підвищував ціни на харчі, тарифи, споживчі товари, нафтопродукти, енергоносії... Коротше кажучи - на життєво необхідні речі.

Ви спитаєте: "Так там була війна, а у нас же АТО?" З одного боку так, але формально - там було все теж саме що у нас:
Мілошевич робив вигляд, що перебуває НАД війною, а в той же час, з території тоді ще Югославії постачалася зброя та "добровольці" до т.зв. "Сербської країни" урядам "президентів" Бабича, Хаджича та Мартича. Себто гібрид-гібридом.

До чого я це все:
По-перше, після перемоги нам ніхто не завадить назвати військову кампанію на Донбасі Національно-Визвольною Війною, по-друге, новий парламент може прийняти відповідний закон і у нас, а по-третє питання: "Ви особисто підтримуєте такий закон в Україні, за тих умов, які я вказав вище (Перемога, вибори)? Дуже дякую за прочитання цього лонг-ріду, Друзі!

Опублікував: Назар Приходько
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть, - журналіст Асєєв

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:04

"Те саме з "бути героєм" у нашій країні. Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть. Тож якщо вже вирішите долучитися до ЗСУ, шукайте мотивацію не в сусп...

"Дискусія була дещо гарячою": Міністерку закордонних справ Німеччини помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:44

У четвер, 25 квітня, главу МЗС Німеччини Анналену Бербок помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, вони просиділи у ресторані готелю Telegraphenamt у Берліні майже три години. Про це повідомляє Bild, передають Патріоти Ук...