Дозволено тільки родичам президента: У Туркменистані вилучають автономери з сімками

Дорожня поліція отримала вказівку поміняти всі подібні номерні знаки.

Ілюстрація. Фото: ЗМІ

У Балканській і Дашогузській областях Туркменістану у автомобілістів почали відбирати номерні знаки, які починаються цифрою 77. Очікується, що обмеження на так звані «красиві» номери поширяться на всю країну до кінця місяця, повідомляють Патріоти України з посиланням на «Радіо Азатлик» (місцева служба «Радіо Свобода») .

«У Сердарському етрапі Балканського велаята інспектори дорожнього руху повсюдно зупиняють машини з державними номерними знаками, які починаються з цифри 77. Вони вимагають зняти такі номери, забирають їх і наказують автовласникам через 2-3 дня з'явитися до відділу служби дорожньої безпеки етрапської поліції, де їм будуть видані нові номери», - розповів 10 травня оглядач з Ашхабада Аманмірат Бугаєв.

За словами кореспондента Азатлик в Дашогузах, протягом одного тижня в регіоні були затримані практично всі автомобілі, у яких знаки починаються на цифри 77. Тепер машини перебувають на штрафмайданчику дорожньої поліції.

«Як мені розповів інспектор Дашогузської міської дорожньої поліції, номерами автомобілів, які починаються на 77 тепер зможуть користуватися тільки родичі Аркадаг [президента], в зв'язку з тим, що недавно у велаяті одним з інспекторів був зупинений хтось із його близьких. За його словами, саме з цієї причини Іскендеру Мулікову [міністру внутрішніх справ] було оголошено недавно догану», - повідомив він.

Торкаючись заборони на «красиві» номерні знаки, за словами оглядача з Ашхабада Аманмірада Бугаєва, співробітники служби дорожньої поліції в Балканській області, що затримують автомобілі, причини не пояснюють», - сказав він.

«Вони дають схожі відповіді: «Ми не знаємо, в чому справа. Нам дано таку вказівку, що якщо до п'ятниці 11 травня в Сердарському етрапі, місті Сердар залишиться хоч одна машина з номерним знаком, що починається з цифри 77, можете розпрощатися з вашою посадою». Їм дали такий суворий наказ», - каже Бугаєв.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

П’ять квартир у Києві, Tesla і Mersedes: Нардепа-"слугу" підозрюють у незаконному збагаченні на 11 млн грн, - джерело

четвер, 2 травень 2024, 14:01

Чинному народному депутату України повідомили про підозру у незаконному збагаченні на 11 млн грн. Йому загрожує до десяти років позбавлення волі. Про це повідомляє пресцентр Національного антикорупційного бюро у четвер, 2 травня, передають Патріоти Укр...

Поранено десятки окупантів: Нові подробиці щодо збитків РФ внаслідок удару ракетами ATACMS по Криму, - соцмережі

четвер, 2 травень 2024, 13:43

У четвер, 2 травня, проєкт ВЧК-ОГПУ з посиланням на дані ЗС РФ, розкрив збитки Росії після удару ЗСУ балістичними ракетами ATACMS по Криму 30 квітня. Про це йдеться у дописі ВЧК-ОГПУ у Telegram, передають Патріоти України. Зазначається, що загалом, за ...