ДТП на узбіччі: 3-річний хлопчик залишився зі знятим скальпом, але кримінальну справу закрили (фото, відео +16)

Влітку 2016 року 3-річного Назара на узбіччі біля власного подвір’я переїхав мотоблоком 17-річний сусід. У результаті аварії хлопчику зірвало скальп. Справу через два місяці закрили - винних у ній немає.

Назар отримав струс, набряк і забої головного мозку та внутрішніх органів, а також пошкодження ока. Як розповідають батьки хлопчика, малюк лише на мить виглянув з хвіртки, як вони почули його страшний крик.

«Це були секунди. Все так швидко відбувалось. Це вже потім ми з кумою зрозуміли, що далі біда буде і не знали, що робити. А коли я це побачила, подумала, що це буде кінець, висіло все», - каже матір хлопчика Наталя. Після цього хлопчик провів тиждень в реанімації. Лікарі не давали жодних прогнозів, а зараз медики навіть не можуть остаточно спрогнозувати, коли закінчиться лікування важкої травми.

«Стан дитини був важкий. Дитина була госпіталізована у відділення реанімації. А далі була надана невідкладна медична допомога і етапне лікування», - говорить лікар-травматолог Хмельницької дитячої міської лікарні Володимир Тарнарутський.

Назарчику на момент ДТП було лише три роки. Хлопчик після пережитого замкнувся та став дратівливим, тепер майже не розмовляє. Рідні хлопчика та свідки трагедії стверджують: наїзду на дитину можна було б уникнути.

«Він їхав звідти мотоблоком, тут широка дорога і тому тут можна було б, якби він його бачив, трошки лівіше направити мотоблок і об’їхати дитину», - кажуть люди.

Сусіди говорять: 17-річний Андрій, що був за кермом мотоблока, вже не вперше на великій швидкості ганяв на ньому селом. У тому, що сталося, винуватять юнака, який, до речі, не мав права їздити за кермом. Батьки Назара кажуть: від хлопця, який скоїв ДТП, до них приходили неодноразово, але не з пропозиціями вирішити проблему, а з погрозами.

«Тут він ходить і хвалиться, що мама його відмазала, все нормально, нічого йому не буде. Приходили для того, щоб ми не писали заяву», - каже матір хлопчика Наталя.

Наїзд скоїв Андрій Йолтухівський, 17-річний учень місцевого ПТУ. Зустрітися з ним «Надзвичайним новинам» не вдалося, бо одразу, як Андрій дізнався, що його розшукують журналісти, вимкнув телефон, а вдома у хлопця ніхто не відкриває двері.

Натомість у поліції кримінальне провадження розслідували недовго: за два місяці його просто закрили, бо нібито Назар відбувся легкими травмами. За дивних обставин забрали з експертизи і сам мотоблок і віддали батькам водія-підлітка.

«На підставі проведених слідчих дій, а також висновку судово-медичної експертизи про спричинення легких тілесних ушкоджень, слідчим було винесено постанову про закриття кримінального провадження», - пояснив заступник начальника Дережнянського відділення поліції Олександр Данильчук.

«Надзвичайні новини» разом з батьком Назара поїхали до судмедекспертів, які запевняють, що не винні, адже лише відповідали на питання слідчих, які, до речі, навіть не спромоглися на огляд постраждалого малюка.

«Я не можу відповідати за слідчого, за працівників поліції, ми відповідаємо за свій фронт роботи», - каже начальник Хмельницького обласного бюро судмедекспертизи Наталія Козицька. На думку юристів, розслідування провели недбало, мовляв усе було зроблено для того, щоб якомога швидше позбутися незручної справи. Батьки Назара були змушені звернутися до суду. Там постанову про закриття кримінального провадження скасували, а справу відправили на новий розгляд.



Джерело

Опублікував: Карпатський Слон
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

РосЗМІ приписали українським спецслужбам "замах" на Шарія, в ГУР Міноборони відреагували

вівторок, 16 квітень 2024, 19:29

В Головному управлінні розвідки назвали «звинувачення» в організації нападу на підозрюваного у державній зраді проросійського блогера Анатолія Шарія у березні цього року черговими вкидами російських пропагандистів. Про це у коментарі NV сказав представ...

"Танк на курячих ніжках": Окупанти викотили на поле бою нову модель Blyat-mobile (фото, відео)

вівторок, 16 квітень 2024, 14:01

Російські загарбники кинули у бій свій черговий «танк-мутант» з кустарним захистом від FPV-дронів. Відповідними скріншотами з розвідувального безпілотника ЗСУ поділився у себе у Telegram-каналі український журналіст Юрій Бутусов, передають Патріоти Укр...