"Думаю, 40-50 тисяч вистачило б": Найєм розповів, якою має бути зарплата нардепа (відео)

Народний обранець наголосив, що депутатів не варто ставити в ситуацію, коли їм доводиться хитрувати.

Мустафа Найєм. Фото:alchetron.com

Народний депутат України, у якого є сім'я і діти, має отримувати 40–50 тис. грн зарплати. Про це в авторській програмі Олесі Бацман "Бацман LIVE" на телеканалі NewsOne заявив народний депутат від Блоку Петра Порошенка Мустафа Найєм, передають Патріоти України.

"У принципі, якщо не мати сім'ї, можна і на 30 тисяч прожити. Я розповім на прикладі дуже простої історії – про квартиру... Я, напевно, трохи дурний депутат, тому що трапилося ось що: за законом, якщо ти прописаний у Києві, ти не маєш права на компенсацію (оренди) квартири. Але в нас у квартирі прописані я, мама, тато, брат, сестра і старший брат.

Очевидно, я там не живу – я дорослий хлопець. Не живу вже 18 років. Але за законом вважають, що в мене є житло. Депутат, який хитро здогадався перед тим як іти в Раду, виписатися з Києва і прописатися в Боярці, має право на компенсацію 13 тисяч гривень на місяць. За 13 тисяч можна орендувати гарну квартиру", – розповів Найєм.

На його думку, депутата не потрібно ставити в ситуацію, коли йому треба хитрувати. На запитання журналіста про те, якою має бути зарплата в народного депутата, Найєм відповів:

"Якщо у нього є сім'я, діти, я думаю, 40–50 тисяч йому б вистачило".

Як відомо, на початку каденції нинішнього скликання Верховної Ради зарплата народних депутатів становила 6 тис. грн. Із квітня 2016 року вона зросла до 17,5 тис. грн.

17 січня Верховна Рада України відхилила законопроект, яким пропонували підвищити депутатські зарплати до 25–31 тис. грн.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть, - журналіст Асєєв

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:04

"Те саме з "бути героєм" у нашій країні. Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть. Тож якщо вже вирішите долучитися до ЗСУ, шукайте мотивацію не в сусп...

"Дискусія була дещо гарячою": Міністерку закордонних справ Німеччини помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:44

У четвер, 25 квітня, главу МЗС Німеччини Анналену Бербок помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, вони просиділи у ресторані готелю Telegraphenamt у Берліні майже три години. Про це повідомляє Bild, передають Патріоти Ук...